Ekonomi

O isim Merkez Bankası'nın faiz kararını günler öncesinden açıkladı!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun toplanmasına günler kala o isim Merkez Bankası'nın faiz kararına dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bu konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 22 Haziran tarihinde bir araya gelecek. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bu konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu'nun haziran ayı toplantısının sonucunda faiz kararı açıklanacak ve beklenen yönde bir faiz artışı yapılması bekleniyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bu faiz kararına yönelik değerlendirmelerini kaleme aldı.

SELVİ: CİDDİ BİR FAİZ ARTIRIMI GEREKİYOR!

Ünlü yazar Abdulkadir Selvi'nin "Ekonomi nereye gidiyor, faiz artırımı olacak mı?" adlı yazısında, önümüzdeki dönemde faiz artırımı beklentisi olduğu vurgulanıyor. Yazıda, Perşembe günü faiz artırımı yapılacağı açıklandığı ve hem bu ay hem de önümüzdeki ay kritik bir faiz artışının gerekliliğine inanıldığı dile getiriliyor. Ama, yüzde 20'ler veya yüzde 25'ler gibi çok yüksek oranlara işaret edilmemektedir.

PİYASALARA ŞOK YAŞATILMAMASI DÜŞÜNÜLMEKTEDİR!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin bu konuya dair yaptığı değerlendirmelerine göre, faiz artışının ulusal ve uluslararası piyasalara reel ekonominin gerektirdiği mesajı ileteceği belirtiliyor. Yapılacak olan faiz artışının ekonomiye güven endekslemesi bir etki yapması ama piyasalara şok yaşatılmaması düşünülmektedir. Bu durum, Mehmet Şimşek'in zaman ve sabır telkin etmesi ile ve yumuşak geçiş stratejisi ile uyumlu olarak değerlendiriliyor.

YÜKSEK ORANDA ARTIŞ BEKLENİYOR!

Genel olarak, bu yazıda faiz oranlarında önemli bir artış beklendiği ve bu artışın da ekonomiye güven verici bir mesaj iletmeyi amaçladığı vurgulanmaktadır. Ama, yüksek oranlarda bir artışın beklenmediği ifade edilmektedir. Bu değerlendirmeler, ekonomik halini ve faiz stratejilerini ele alan Abdulkadir Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısının ana noktalarını yansıtıyor.

Üreticiler açıkladı! Fındığın taban fiyatı ne kadar olmalı?

İBB’den araç sahiplerine kötü haber! O ücrete yüzde 60 zam mı geldi? Hemen bakın!

2023 Haziran ayı mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? Haziran ayı mazot ve gübre desteği yattı mı?