Ekonomi

Ocak 2023 memur ve emekli zammı! Ocakta memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Ocak memur ve emekli zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte araştırılan detaylar!Ocak ayında memur ve emekli zammının ne kadar olacağı merak ediliyor

Memur ve emekliler 2023 Ocak zammına dair araştırmalara devam ediyor. Ocak ayında memur ve emekli zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre ocakta memur ve emeklilere verilecek olan zamma dair hesaplamalarda bulundu.

İşte merak edilen detaylar…

2023 OCAK MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ağustosta enflasyon aylık bazda yüzde 1,46, yıllık bazda ise yüzde 80,21 artış sağlandı. Enflasyon rakamları sonrası da emekliler, memurlar ve ücretli çalışanlar da şimdiden yıl sonunda yapılacak olan ocak zammının ne kadar olacağını merak ediyor. Yıl sonunda mevcut TÜİK rakamları açıklandığında bu rakamlar baz alınıp,  maaşlara ne kadar zam yapılacağı netlik kazanacak.

İşte Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre ocakta memur ve emeklilere verilecek olan zamma dair yaptığı hesaplamaların detayları…

OCAK AYI EMEKLİ VE MEMUR ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun TÜİK'in açıkladığı verilere göre ocak ayında memurlar ile işçi ve memur emeklilerine ne kadar enflasyon zammı yansıtılacağını hesapladı.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "TÜİK enflasyonu aylık bu oranlarda açıklarsa memura, memur emeklilerine, SSK, Bağ-Kur emeklilerine 1 Ocak 2023 yılında %11.58 zam yani enflasyon farkı verilir… ENAG’a göre ise %33.54 zam verilmesi gerekir!" şeklinde konuştu.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN EN AZ YÜZDE 17 ZAM MI YAPILACAK?

Hükümet, Orta Vadeli Program'da 2022 yılı enflasyon tahminini de açıkladı. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yaklaşık yüzde 16, memur ve memur emeklileri için ise yaklaşık yüzde 17 oranında zam yapılacağı bilgisini ortaya koydu. Memurların ve emeklilerin kesin zam oranları Ocak ayında belli olacak. Memurlar ve memur emeklileri için 3600 ek gösterge düzenlemesi yürürlüğe girmesi le bu oranları artıracak.

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?

TOKİ sosyal konut şartları belli oldu mu? 2022 TOKİ sosyal konut başvuru detayları!

Dar gelirliye üç ana destek! 25 milyar destek sahiplerini bulacak! İşte detaylar!