28 / 04 / 2024

Ocak zammında son dakika! Bu kişiler yüzde 65 zam alacak! Asgari ücretliler zil takıp oynayacak!

Ocak zammında son dakika! Bu kişiler yüzde 65 zam alacak! Asgari ücretliler zil takıp oynayacak!

Milyonlarca asgari ücretli çalışan Ocak 2023'ten itibaren alacakları daha yüksek ücreti aramaya başladı. Faruk Erdem hesabı yaptı! Bu kişiler yüzde 65 zam alacak! Hemen bakın.



"GÜÇLÜ BİR ASGARİ ÜCRET BEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sözlerine işaret eden Erdem, geçen yıl Temmuz ayında geçen Ocak ayında  ek zamlar yapıldığını hatırlattı. 

Ocak ayında, enflasyondaki olağan artışın aksine, toplu sözleşme zammı memurlarda 2,5 puan, memur ve emeklilerde taban maaş 1.500 liradan 2.500 liraya, ardından memur ve emeklilerde 3.500 liraya çıkarıldı.

Ocak zammında son dakika! Bu kişiler yüzde 65 zam alacak! Asgari ücretliler zil takıp oynayacak!

2016 yılından bu yana ilk kez Temmuz ayında ikinci asgari ücret belirlendi. Sonuç olarak bu tür ek zamların yapılacağı sinyali verildi. Asgari ücretin hızla artmasını beklediği söyleniyor. Bugüne kadar yapılan asgari ücret artışına baktığımızda bir önceki yılın enflasyon oranının 3 veya 5 puan daha yüksek olduğunu görüyoruz. Asgari ücret artışları her zaman enflasyonu aştı. 

Ocak ayındaki son asgari ücret artışından bahsettiğini belirten Erdem, yüzde 50'den yüksek, enflasyondan yüksekti ve vergiler de kaldırıldı. Gelir vergisi veya damga vergisi yok. Sonuç olarak, Temmuz ayında yaklaşık %30'lık bir artış oldu. Şimdi,  enflasyonla, asgari ücretle gerçekten ne olabilir? Daha fazla bilgi burada ...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön