27 / 04 / 2024

Ode Yalıtım, 80 ülkeye ihracat yapma hedefinde!

Ode Yalıtım, 80 ülkeye ihracat yapma hedefinde!

İhracat ağını geçen yıl Brezilya 'dan Yeni Zelanda 'ya kadar genişleten ve 50 'nin üzerinde ülkeye satış yapan Ode Yalıtım, 2011 yılında bu sayıyı 80 'e çıkarmayı hedefliyor



2010 yılını 2009 'a göre çok daha verimli geçirdiklerini ve yılı yüzde 30 'luk bir büyümeyle kapattıklarını söyleyen Ode Yalıtım Genel Müdürü Bülent çolak, “Ayrıca 2010 yılı Brezilya 'dan Yeni Zelanda 'ya kadar ihracat ağımızın genişlediği bir yıl oldu. İhracat yaptığımız ülke sayısı toplamda 50 'yi aştı. Bu da satış geliri ve miktar hedeflerini tutturmamızda önemli rol oynadı ” dedi. 2011 yılında cirosal anlamda yüzde 20 'lik bir büyüme hedeflediklerini açıklayan çolak, şu anda ürettikleri ürünlerde yüzde 80-100 oranında kapasite kullanımı ile çalıştıklarını dile getirdi. Bu yıl 80 ülkeye ihracat gerçekleştirmeyi ve 12 farklı lokasyonda fuar katılımları gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten çolak, bunun dışında her sene olduğu gibi ürün yelpazelerini çeşitlendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Firmalarında üretimlerinin yanı sıra sektörde açık gördükleri ürünleri yurtiçine sokmak için çeşitli anlaşmalar yaptıklarını kaydeden çolak, 2010 yılında pek çok yeni ürünü Ode markası ile piyasaya sürdüklerini belirtti. 2011 yılında ürün gamlarını daha da genişletmeyi hedeflediklerini dile getiren çolak, Ode Isıpan (Extrüde Polistren Köpük) ürünleri için ozon dostu gaz kullanımına ait yatırımı tamamladıklarını belirtti. Ode Isıpan 'ın “çevre dostu ” bir ürün olduğunu ifade eden çolak, 2010 yılında Ode Membran 'da global karbon emisyonunu azaltacak Ar-Ge çalışmalarında bulunduklarını, bu çalışmaların 2011 yılında da devam edeceğini aktardı.

1986 yılında kurulan Ode Yalıtım 'ın 1990 yılında ithalatçı, 1996 'da ise üretici kimliğine kavuştuğu bilgisini veren çolak, firmanın yapı ve tesisat sektöründe kullanılan tüm yalıtım malzemelerini bünyesinde barındırdığını kaydetti. çolak, firmalarının şu anda 120 bin metrekare açık, 35 bin metrekare kapalı alana sahip beş modern üretim tesisi (ODE R-flex Üretim Tesisi, ODE Isıpan Üretim Tesisi, ODE Ductflex Üretim Tesisi, ODE Membran Üretim Tesisi ve son olarak ODE Starflex Camyünü Üretim Tesisi), 4 binden fazla ürün çeşidi, 15 bin metrekare kapalı alana sahip lojistik merkezi, yaygın bayi ağı ve uzman personeli ile yalıtım sektörünün büyük üreticileri arasında yer aldığını dile getirdi.

Yabancı firmalar sektörde kalite ve standartları yükseltiyor  

“Yalıtım sektöründe her geçen gün yabancı yatırımcıların ağırlıklarının arttığını görüyoruz ” diyen çolak, Türkiye 'de hala mevcut yapıların yüzde 90 'ının yalıtımsız olduğunu, buna bir de yeni yapılan binaların yalıtımının eklendiğinde çok büyük bir pazar oluştuğuna dikkat çekti. Yabancı firmaların sektörde var olmasının kalitenin artması ve standartların yükselmesi gibi olumlu sonuçlar doğurduğuna değinen çolak, bunun yanı sıra bu firmaların genel anlamda satış yapmak için Türkiye 'de olduklarını ancak var olan pazardan pay almak dışında pazar büyütmeye yönelik çalışmalar da yapmaları gerektiğini dile getirdi.

2010 yılında 10 milyon metreküp alana ısı yalıtım uygulaması ve 100 milyon metrekarenin üzerinde alana da su yalıtım uygulaması yapıldığını ileten çolak, 2009 yılında 1 milyar 800 milyon dolar olan cirosal büyüklüğün 2010 yılında 4.6 milyar TL civarında olduğunu açıkladı. çolak, sekötrde haksız rekabet ve kayıtdışı üretim gibi sorunların yaşandığına dikkat çekti.


Geri Dön