30 / 04 / 2024

Ödemiş OSB yatırımcılarını bekliyor!

Ödemiş OSB yatırımcılarını bekliyor!

Ödemiş Belediye Başkanı Badem, İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) destek programından yararlanılmak üzere 1,5 milyon lira hibe, 500 bin lira özkaynak olmak üzere 2 milyon liralık enerji projesi yardımı için kaynak çalışmasının sürdüğünü belirtti.




Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin uzun yıllardır yatırımcı beklediğine dikkat çeken Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, bu yöndeki çalışmaları hızlandırdıklarını açıkladı. Aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenen Badem, bu konuda geçtiğimiz günlerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüşme yaptıklarını bildirdi. Başkan Badem, Ödemiş OSB'nin altyapı çalışmalarının, Bakanlığın 2015 yatırım programına alındığını kaydetti. Badem,  İzmir  Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) destek programından yararlanılmak üzere 1,5 milyon lira hibe, 500 bin lira özkaynak olmak üzere 2 milyon liralık enerji projesi yardımı için kaynak çalışmasının sürdüğünü belirtti.


Avantajları çok 

OSB'ye yatırım yapmak isteyen katılımcıların taleplerini beklediklerini ifade eden Başkan Mahmut Badem, şu bilgileri verdi: "İlçemizdeki tarım ve hayvancılığa dayalı üretiminin sanayi ortamında gelişip büyümesi önemli bir kazançtır. Fabrikaların bu bölgede kurulması bölgemizin ekonomik gelişimine daha da büyük katkı sağlayacak. OSB'nin Kiraz yolu üzerinde bulunması da büyük bir avantajdır. Torbalı-Bayındır- Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol yapımı devam ediyor. Ödemiş-Kiraz demiryolu projesi çalışmalarına başlandı. OSB'nin elektrik şebekesi ihalesi 2015 Ocak ayında, genel alt yapı ihalesi ise 2015 Nisan ayında yapılacak. 20 yıldır atıl durumda olan OSB'nin altyapısının tamamlanarak hayata geçirilmesiyle, tarım ve hayvancılık yönünden verimli topraklara sahip Küçük Menderes havzamızda sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin sağlanabilmesini hedeflemekteyiz."


46 sanayi parseli 

Ödemiş OSB'nin altyapı imalatlarının tamamlanmasının ardından parsellerin tahsis edilmesi planlandığını aktaran Badem, bölgenin toplam arazi büyüklüğünün 96 hektar olduğunu hatırlatarak, büyüklükleri 5 bin metrekare ile 30 bin metrekare arasında bulunan 46 sanayi parseli bulunduğuna dikkat çekti. Badem, "Tahsisi yapılacak parsellerle ilgili alt yapı imalatları için hazırlıklarına başlandı. Yapılan keşfe göre kesin olmamakla beraber yaklaşık 22-25 TL/ metrekareye mal olacağı tahmin edilmektedir. Bu bedele müracaatı takiben alınacak ön kayıt ücreti 2 TL/metrekare dahil olup, bakiyesi aylık olarak, her ay taksitler halinde toplanacak" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön