30 / 04 / 2024

Odunpazarı Kızılyer'de planlama başlıyor!

Odunpazarı Kızılyer'de planlama başlıyor!

Daha önce Büyükşehir Belediyesi’nde 1/5000’lik imar planı geçen Kızılyer Bölgesi ile ilgili 1/1000’lik planların yapılmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



Odunpazarı Belediyesi Kasım ayı ikinci toplantısı dün gerçekleştirildi. Gündem öncesi AKP’li Ahmet Yapıcı, sözlü olarak cevaplanması için Karapınar’ın ikinci etap projesinin ve Kızılyer ile ilgili 1/1000’lik planların ne aşamada olduğunu sordu. Karapınar’ın ikinci etap projesinde bazı değişiklikler yapıldığını ve TOKİ’den onaylandığını ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ana protokolün imzalanma işinin kaldığını söyledi.

Daha önce Büyükşehir Belediyesinde 1/5 binlik imar planı geçen Kızılyer Bölgesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Kurt, Büyükşehir Belediyesinde karar alınan 1/5000’lik imar planı için dava açılıp açılmayacağını beklediklerini ancak herhangi bir davanın açılmadığını öğrendiklerini söyledi. Davalık herhangi bir sorun çıkmaması nedeniyle Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılacak olan 1/1000’lik imar planı için önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağını kaydetti. 


Eskişehir'in Sesi Son Haber


Geri Dön