05 / 05 / 2024

Ofton, Elysium Fantastic'te dolar değil TL ile satacak!

Ofton, Elysium Fantastic'te dolar değil TL ile satacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Altun, konut satışlarına 2012'de hareketlilik getirmek için piyasanın önünü açacak hamlelere hazırlandıklarını söyledi. Altun, Bomonti'deki Elysium Fantastic projesinde dolar yerine TL ile satışa başladıkla



Ofton İnşaat konut satışlarındaki durağanlığa rağmen 2012 yılında 65 milyon TL yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl sonu itibariyle konut projelerinde satışların yavaşladığını söyleyen Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Altun, "Talep yavaşladı ama bu yatırımları yavaşlatmayacak. 2012'de de "çivi çiviyi söker" diyerek yatırımlarımıza tam gaz devam edeceğiz. Piyasanın önünü açan hamlelerle 2012'ye hazırlanıyoruz" diye konuştu. altun, ilk adım olarak grubun Şişli -Bomonti'de gerçekleştirdiği Elysium Fantastic projesinde dolar yerine TL üzerinden satışa geçtiklerini söyledi. 25 Aralık'a kadar geçerli olacak olan kampanyada projeden ev almak isteyenlere indirimli ve vadeli ödeme imkânı sunulacak. Projede daha önce 287 bin dolardan başlayan 1+1 daireler eski döviz kuru üzeriden hesaplanarak 527 bin TL'den satılıyor. Projede ayrıca peşinat oranına göre farklı oranlarda indirim de uygulanıyor. Grubun Kandilli'de gerçekleştirdiği Elysium Serene projesinde ise satışlar yine TL ile yapılıyor. Bu projede ise fiyat aralığı 676 bin TL'den başlayarak 1 milyon 65 bin TL'ye kadar çıkıyor. 2010 ve 2011'de toplam 150 milyon TL yatırım yaptıklarını söyleyen Altun, 2012'de toplam 65 milyon TL yatırım yapacaklarını bunlar arasında Kasımpaşa'da bir otel, Bomonti'de 400 daireden oluşan bir rezidans ve Merter'de bir proje olduğunu belirtti. Altun, ayrıca Levent'te de bir araziyle de ilgilendiklerini açıkladı.

Arsa sahipleri bulutların üzerinde

"Şehirçi projelerini seviyoruz" diyen Altun, şehrin dışında ya da merkezden uzaktaki projelerle ilgilenmediklerini kaydetti. Proje üretmenin yolunun arsa üretmekten geçtiğini söyleyen Altun, arsa sahiplerinin bulutların üzerinde gezdiğini belirtti. Altun, "Bomonti'de civarında arsa topluyorduk. İlk aldığımız arsalarda den son aldıklarımız arasında üç kat fiyat farkı ortaya çıktı. Arsa sahipleri bulutların üzerinde dolaşarak kafalarına esen fiyattan veriyorlar. Bu da bizim gibi proje üreten firmaları zorluyor" diye konuştu. Rixos'un otel olarak işletttiği Taksim'deki Elysium projesinin ardından tine Taksim'de yer alan Eylsium Studio projesinde de aynı yöntemi izleyecekleri ve otel olarak işletmeye açılacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde Piyalepaşa ve Beykoz'la ilgileniyor

Kentsel dönüşüm projelerini dört gözle beklediklerini söyleyen Altun, Piyalepaşa, Boğaz ve Beykoz hattındaki dönüşümle ilgilendiklerini açıkladı. Hükümetin kentsel dönüşüm alanındaki girişimleri doğru adımlar olarak nitelendirdiklerini söyleyen Altun, mütekabiliyetle ilgili hükümetin attığı adımları ise konut projelerindeli satışları olumlu etkileyecek bir adım olarak gördüklerini söyledi.

Dilek Taş / SABAH


Geri Dön