04 / 05 / 2024

Ofton, kentsel dönüşümde öncü rol oynuyor

Ofton, kentsel dönüşümde öncü rol oynuyor

OFTON İnşaat'ın temel faaliyet alanının şehir merkezlerinde konsept projeler geliştirmek olduğunu söyleyen Ofton Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, tüm çalışmalarını kentsel dönüşüm prensibine uygun yürüttüklerini belirtti



OFTON İnşaat'ın temel faaliyet alanının şehir merkezlerinde konsept projeler geliştirmek olduğunu söyleyen Ofton Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, tüm çalışmalarını kentsel dönüşüm prensibine uygun yürüttüklerini belirtti. Altun, Türkiye'nin hatta dünyanın en büyük kentlerinden biri olan İstanbul'un kalbi Taksim'de ve civarında tamamlanan ve inşaatı devam eden projelerinin de kentsel dönüşüme örnek projeler olduğunu kaydetti. Bu kapsamda ilk projelerini şžişli Bomonti'de gerçekleştirdiklerini hatırlatan Altun, Bomonti'de eski fabrika alanlarının yerine inşa edilen projelerle bölgede dönüşüme öncülük ettiklerini vurguladı. Altun, söz konusu projelerin bir yandan bölgede değer artışı yaratırken bir yandan da diğer firmaların yatırmlarına yol gösterdiğini dile getirdi. Bomonti bölgesinde 'Elysium' konsept markasıyla gerçekleştirdiğimiz Elysium 'Fantastic', Elysium 'Residence', Kurtuluş'daki Elysium 'Cool' projelerinin gerçekleştirildiğine değinen Altun, Dolapdere ve Taksim bölgesinde devam eden projelerin de kentsel dönüşüme hizmet ettiğinin altını çizdi. Kentsel dönüşümün sadece özel firmaların çabalarıyla gerçekleşebilecek bir konu olmadığına değinen Altun, 'Hızlı kentsel dönüşüm sağlayabilmek için devletin, anakent ve genel belediyelerin güç birliği içinde ortak hareket etmesi gerekiyor' dedi.

Kentsel dönüşümdeki zorluklardan birinin de imar durumu olduğuna işaret eden Altun, 'Bu süreçte arsa üretmekten, arsaların çok hissedarlı olmasına ve hisse sahiplerinin kendi aralarındaki anlaşma süreçlerine kadar birçok engel çıkabiliyor. Bunların çözümü kimi zaman belediyeler tarafından oldukça zor olabiliyor' dedi. Altun Kentsel dönüşüm konusunda TOKİ'nin rolüne ilişkin olarak da, 'Özellikle bu alanda, TOKİ'nin kendisinin proje yapmayıp, bizim gibi kentsel dönüşüm odaklı olan özel şirketleri destekleyerek ilerlemesinin daha doğru olacağı inancını taşıyorum' diye konuştu.
Sabah

 


Geri Dön