21 / 05 / 2024

Oğlu ihbar etti o müteahhit yakalandı!

 Oğlu ihbar etti o müteahhit yakalandı!

Deprem bölgesinde yaptıkları binalar yıkılan ve binlerce kişinin ölmesine neden olan müteahhitler göz altına alınmaya devam ediyor.



Kaçan müteahhitin yüklü miktarda para transfer etmeye çalıştığı ve KKTC'de bir daire satın aldığı yürütülen soruşturma çerçevesinde ortaya çıkarken, ortağı olduğu iddia edilen oğlu Hasan Can Alpargün, yakalanması için babasını ihbar ettiği iddiasında bulundu.

KIBRIS'A KAÇMIŞLARDI

Depremden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden inşaat şirketinin sahibi Hasan Alpargün, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gözaltına alındı. Cumhuriyet Gazetesi'nin daha önce gündeme getirdiği "baba oğul müteahhitler Kıbrıs'a kaçtı" haberinde konu edilen Baba Hasan Alpargün Kıbrıs'ta gözaltına alındı. Cumhuriyet Gazetesi Kahramanmaraş depremleri sonrasında Adana’da lüks ve güvenilir site olarak pazarlanıp, depremde kâğıt gibi yıkılan Alpargün Apartmanı'nın sahipleri baba Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün, deprem günü apar topar Kıbrıs’a kaçtığını yazmıştı.

PARA TRANSFER ETMEYE ÇALIŞIYORDU

Yürütülen soruşturma kapsamında Hasan Alpargün, KKTC’de gözaltına alındı. Alpargün'ün Türkiye’den KKTC’ye 990 bin dolar, 890 bin Euro, 500 bin TL transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın aldığının belirlendiği kaydedildi. Gözaltına alınan Alpargün'ün Türkiye’ye getirileceği bildirildi.

"BABAMI İHBAR ETTİM"

Adana’da yıkılan binaların arasında yer alan Hasan Alpargün Apartmanı'nın sahibi baba oğul depremin ilk günü Kıbrıs’a kaçtığı ifade edilmişti. Habere konu olan müteahhit baba telefonunu kapattığı için ulaşılamazken Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan oğlu Hasan Can Alpargün, babasını ihbar ettiğini iddia etmişti. Can Alpargün, "Yakalanması için babamı ihbar ettim. Birlikte değiliz. Yıkılan bina ben 5 yaşındayken yapılmış olduğundan iddialar asılsız, sorumlu ben değilim. Binalarla ilgim yok" şeklinde savunma yapmıştı.

70 CANSIZ BEDEN ÇIKARILMIŞTI

Firmanın sahibi Hasan Alpargün'e ait olduğu bilinen 92 kişinin yaşadığı saptanan ve enkaza dönen binadan elde edilen son verilere göre 70 kişinin cansız bedeni çıkartılmıştı. Binada yaşayan kişi sayısının daha yüksek olduğu belirtiliyor.


Geri Dön