09 / 05 / 2024

Öğrenci etüt merkezlerinin kapatılması kararı TBMM gündeminde!

Öğrenci etüt merkezlerinin kapatılması kararı TBMM gündeminde!

Öğrenci etüt merkezlerinin kapatılması kararına ve öngörülen süreye ilişkin soru önergesi hazırlandı. Sorular Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a iletildi..



Öğrenci etüt merkezlerinin kapatılması kararı TBMM gündeminde!


MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Öğrenci etüt merkezlerinin kapatılması kararına ve öngörülen süreye ilişkin soru önergesi hazırladı. Akçay sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a iletti.


"İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin akademik, sosyal, psikolojik ve sanatsal destek, aldıkları ve barınma, beslenme, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarının karşılandığı Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri 9 Şubat 2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 687 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 6 ncı maddesiyle kapatılmaktadır." bilgisini hatırlatan Akçay "İlgili madde hükmüne göre Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinin 1 Temmuz 2017 tarihine kadar faaliyetlerine devam edebileceği ve en geç 29 Temmuz 2017 tarihine kadar 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlan Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen şartları yerine getiremeyenlerin kapatılması hüküm altına alınmıştır.


Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri yaklaşık 2000 kurum ile 40 bin kayıtlı istihdam yaratmakta ve yaklaşık 500 bin öğrenci ve ailesine hizmet etmektedir." dedi.


"Öğrenci Etüt Merkezlerinin kapatılması çocuklarımızı merpen altı ve illegal, denetimden uzak kişi ve kuruluşlarla karşı karşıya bırakacaktır. Öte yandan Etüt Merkezlerinde görev yapan öğretmenler işsizlik tehlikesiyle, kuruluş sahipleri de kuruluştan kaynaklı borç yükü ile karşı karşıya kalacaktır.

Öte yandan bu kuruluşların kapatılması için öngörülen sürenin kısalığı da kuruluş sahiplerini mağdur edebilecektir." şeklinde açıklamalarda bulunan Akçay konuya ilişkin 2 soru sordu.


Akçay'ın soruları

1. Öğrenci Etüt Merkezlerinin kapatılmasının olası ekonomik, sosyal ve kültürel etkilerine ilişkin bir analiz yapılmış mıdır? Yapılmışsa kapatılma kararının zararları ve faydaları nedir?


2. Öğrenci Etüt Merkezlerinin kapatılması sürecine ilişkin öngörülen sürenin yeniden değerlendirilerek uzatılması gündeminizde midir?





Geri Dön