28 / 04 / 2024

3 ildeki 15 yaylanın imara açılması kararı meclis gündeminde!

3 ildeki 15 yaylanın imara açılması kararı meclis gündeminde!

Amasya ve bazı illerdeki yaylaların imara açılması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tuncer, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya ve bazı illerdeki yaylaların imara açılması kararına ilişkin soru önergesi verdi. Tuncer, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tuncer, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Tuncer, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''29 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde, başta Amasya ilinde bulunan Ahmetoluğu, Keşbeli, Çukurtuzla, Melikli, Çukuryayla, Alanbaşı, Kadıçayırı, Kulam, Peynirçayı, Düveci, Fındıkpınar yaylaları olmak üzere 3 ilde 15 yaylanın (Aralarında dünyaca ünlü yaylalar da var.) imara açılması kararı yayınlanmıştır.''

3 ildeki 15 yaylanın imara açılması kararı meclis gündeminde!

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer'in soruları:
1- Bu kararı almaktaki amacınız nedir? İmara açılacak mı? Eğer imara açılır ise kapsamı ne olacak?

2- Özel mülkiyete konu edilip gerçek ve tüzel kişilere satılabilecek mi? Ya da kiralama yoluna mı gidilecek?

3- Bu karar ile maden ruhsatı sahiplerinin ruhsat alanlarının genişletilmesi ve daha rahat hareket etmeleri mi amaçlanmaktadır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön