28 / 04 / 2024

Doğal alanların imara açılması iddiası TBMM gündeminde!

Doğal alanların imara açılması iddiası TBMM gündeminde!

Koruma altındaki doğal alanların imara açılması yönündeki uygulama meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, koruma altındaki doğal alanların imara açılması yönündeki uygulamaya ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydoğan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Aydoğan,  ''16 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile koruma altındaki doğal alanların imara açılması uygulaması başlamıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin 6'ncı maddesiyle doğal koruma alanlarının ticari faaliyetlere ve yerleşime açıldığı anlaşılmaktadır'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'ın soruları:
1. Söz konusu maddeyle doğal alanların yağmalanmasının ve talan edilmesinin önünde  bir engel olmadığı uzmanlar tarafından ifade edilirken Bakanlığınız olası talanı. önlemek adına bir planlama yapmış mıdır? 

2. Bu düzenleme, bütün dünyada ve ülkemizde tarihteki en büyük salgınlardan birinin  yaşadığı böyle bir dönemde, hangi gerekçelerle hayata geçirilmiştir? 

3. Kamuoyunun ilgisi Korona virüsüyle mücadeleye çevrilmişken, kamu kurumları başta  olmak üzere, bütün ülkede üst düzey önlemler alınırken ve olağanüstü hal koşullarında insanlarımız can derdine düşmüşken, herhangi bir alanın imara açılması yönetmeliğini hazırlatmak ve yayınlamak Bakanlığınızca yerindelik açısından ve etik açıdan uygun  görülmekte midir? 

4. Yaşadığımız çevreye, doğaya ve insanlığın ortak mirasına zarar verecek olan bu  yapılaşmaya açma kararı, salgın gündeminin arkasına saklanmaya çalışıldığına göre kamuoyunun duyması engellenmeye mi çalışılmıştır? Eğer öyleyse, Bakanlığınız neden kamuoyundan gizleme gereği duyduğu düzenlemeler yapmaktadır? 


Geri Dön