29 / 04 / 2024

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika! Hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika! Hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki öğrencilere vergisiz telefonda hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?



Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerinin ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonu alabileceği uygulamanın detaylarını resmen peş peşe açıkladı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu alınan telefonun sadece öğrencinin kullanabileceğini ve 2 sene boyunca takip edileceğini belirtirken markaların Türkiye’de üretilen telefonlar olduğunu ve açıköğretimin de faydalanacağını kaydetti.

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vergisiz cep telefonundan yaklaşık olarak 7 milyon öğrencinin yararlanacağını ve en az 2 sene boyunca sahibinden başkasının kullanamayacağını ve takibinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılacağını dile getirdi.

Peki öğrencilere vergisiz telefonda hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları ve vergisiz telefon kampanyası ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika! Hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?

AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ DE VERGİSİZ TELEFON KAMPANYASINDAN YARARLANACAK MI?

Hürriyet gazetesine önemli açıklamalar yapan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan üniversite öğrencilerinin tamamının gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil 7 milyon öğrencinin faydalanacağını belirtti.

Kampanyanın aylık 10 GB bedava internetle beraber başlayacağını belirten Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vergisiz telefon kampanyasının  tüm model ve markaları kapsamayacağını Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacağını ve bunlar için de bir üst sınır olacağını belirtti.

HANGİ MARKALAR DAHİL EDİLDİ?

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Türkiye’de üretilenler içinde Samsung, General Motor olduğunu Huawei, Apple olmadığını söyleyerek, vergi alınmamasının telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacağını söyledi.

Açıklamasında 10 GB bedava internet için 3 operatörden teklifleri aldıklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, kamuya maliyetinin de yıllık birkaç milyar TL olacağını belirtti.

Kişinin hattıyla telefonunun mutlaka belli süre uyumlu olması gerekeceğini de belirten Bakan Uraloğlu, "Yani en az 2 sene başkası kullanamayacak, başkasına satılamayacak. Bunun takibini biz BTK aracılığıyla yapacağız." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 235 sözleşmeli personel alıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! Şimdi şartlara bakın! 

TOKİ Diyarbakır projesinde son dakika! Bu ilçeye 142 yeni konut geliyor!

Dış ticaret açığı 7 ayda 73,5 milyar doları geçti!


Geri Dön