Kira

Öğrencilerin de kira derdi bitmiyor! Geçen yıl 5 bin TL olan ev kirası şimdi 10-20 bin TL arasında! 

Üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrencilerin ve ailelerin ev ve yurt telaşı başladı. Fırlayan kira fiyatları, öğrencileri de zorluyor. İşte ayrıntılar...

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik,  üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından emlak piyasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından emlak piyasasında hareketlenme yaşandığına dikkat çeken Çelik, yükselen fiyatlarla kiracıların ev sahipleriyle karşı karşıya geldiğinin altını çizdi.

Anadolu Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gazi Çelik, üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla şehirde hareketlenme olduğunu aktardı ve öğrenci ailelerinin kendilerini arayıp konut kiraları ile ilgili bilgi almak istediklerini söyledi. 

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, "Kentimizde 3 üniversitemiz bulunuyor. Şehrimize üniversite okumaya gelen öğrencileri şanslı görüyorum çünkü Eskişehir halkı öğrenciye alışkın ve bağrına basan bir kesim de mevcut. Çoğu öğrenci eğitim hayatından sonra iş hayatını burada sürdürüyor. Çünkü yaşam oldukça kolay" açıklamasında bulundu. 

Şu anda bir öğrencinin kalabileceği konut kirasının en düşük 10 bin TL'den başladığını 
vurgulayan Çelik, aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen öğrencilerin birkaç arkadaşıyla ev tutmaya yöneldiğini dile getirdi. 

Çelik, "Bazı öğrenci arkadaşlarımız 3+1 evleri tercih ederek 2-3 kişi aynı evi tutuyorlar. Bu şekilde aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Bunun haricinde devletin kız ve erkek yurtları mevcut. Bizler de yardımcı oluyoruz. Şu an öğrenciler için ciddi bir sorun görünmüyor" şeklinde konuştu.

Talep oldukça dengenin bozulacağının altını çizen Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Çelik, "Pandemi sürecinden beri inşaat sektöründe de sorunlar mevcut. Arz-talep dengesi o zaman bozuldu. Dışarıdan gelen yabancılar ve inşaatta üretimin durması zaten dengeleri bozmuş halde" ifadelerini kullandı. 

Çelik, geçtiğimiz sene öğrencilerin 5 bin TL'den başlayan kira bedelleriyle kendilerine uygun ev tercih edebildiklerini, ancak bu sene fiyatların 10 bin TL ile 20 bin TL arasında seyrettiğini aktardı. 

Çelik konuya ilişkin açıklamasını "Üniversite tercih sürecinin ardından üniversite yerleştirme sonuçları açıklandığında fiyatlar yükselecek" diyerek tamamladı. 

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki uyardı! Marmara'da hangi şehirler tehlike altında...

Aile Destek Ödemeleri'nde resmen deprem yaşanmıştı! Şimdi resmiyete kavuştu

Kiralara yüzde 25 zam sınırının yarattığı sorunlar hemen çözülmeyecek! Şu an bile ev sahibi de kiracı da memnun değil!