Ekonomi

Öğrencilerin hesabına 1250 TL yatacak! Acilen göz atın! Hesabınızı kontrol edin!

KYK, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi kapsamında kredi ve burs ödemelerini hesaplara yatırmaya başladı. Lisans ve lisans üstü öğrencilerin uzun bir süredir beklediği kredi ve burs ödemeleri hakkında KYK beklenen açıklamayı yaptı. Öğrencilerin gündeminde yer alan kredi ve burs ödemeleri 2023 Ocak ayı itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığı öğrenildi

2023 yılının gelmesiyle birlikte üniversite öğrencilerinin uzun zamandır beklediği KYK kredi ve burs ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı araştırılmaya başlandı. Öğrencilerin gündeminde yer alan kredi ve burs ödemeleri 2023 Ocak ayı itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığı öğrenildi.

KYK KREDİ VE BURS ÖDEMELERİ BAŞLADI

Uzun bir süredir öğrencilerin merak ettiği KYK kredi ve burs ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi KYK kredi ve burs ödemesinin yapılacağı öğrenciler ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. KYK kredi ve burs ödemelerin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara yatırılmaya başlandığı biliniyor. Bu kapsamda KYK kredi ve burs ödeme tarihleri belli oldu.

Peki, kredi ve burs ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

 ÖDEMELER T.C. KİMLİK NUMARASININ SON RAKAMINA GÖRE YAPILIYOR

2022-2023 eğitim öğretim dönemi kapsamında KYK kredi ve burs ödemeleri 2023 Ocak ayı itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. Öğrenciler kredi ve burs ödemesi tarihlerinin detaylarını araştırmaya başlarken, ödemelerin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara yatırılıyor. Buna göre ödeme tarihler şu şekilde:

T.C. kimlik numarasının sonu 0 olan kişilere; ayın 6’sında ödeme yapılıyor.

T.C. kimlik numarasının sonu 2 olan kişilere; ayın 7’sinde ödeme yapılıyor.

T.C. kimlik numarasının sonu 4 olan kişilere; ayın 8’inde ödeme yapılıyor.

T.C. kimlik numarasının sonu 6 olan kişilere; ayın 9’unda ödeme yapılıyor.

T.C. kimlik numarasının sonu 8 olan kişilere; ayın 10’unda ödeme yapılıyor.

2023 KYK KREDİ VE BURS ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

KYK kredi ve burs ödemelerinin ne zaman ödeneceği merak edilirken, 2023 yılı için kredi ve burs ödemelerinin ne kadar olduğu da öğrenciler tarafından merak konusu oldu. 2022 yılı eğitim öğretim döneminde öğrencilere 850 lira kredi ve burs ödemesi yapılırken, 2023 yılında  1.250 lira olarak ödeme yapılmaya başladı.

EYT'den emekli olacaklara bir ödeme daha! Promosyon yolu göründü

300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı! İşte Türkiye’deki kredi kartı kullanıcı sayısı!