Ekonomi

Öğretmenler ek ders ücreti alacak mı? Bir öğretmenin ek ders ücreti ne kadar?

Öğretmenlere ek ders ücretinin verilip verilmeyeceği öğretmenler tarafından merakla sorulmaktadır. İşte son detaylar!“Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” başlıklı Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir

"Öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi? Deprem ve idari izinde ek ders ücreti ödenir mi?" sorularının yanıtları araştırılan konular arasında bulunuyor. “Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” başlıklı Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Peki, “Öğretmenler ek ders ücreti alacak mı? Bir öğretmenin ek ders ücreti ne kadar?” soruları ve merak edilen diğer soruların yanıtını MEB son dakika olarak açıkladı. İşte haberin ayrıntıları…

ÖĞRETMENLER EK DERS ÜCRETİ ALACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ek ders ücreti karşılığında çalışan usta öğretici ve ücret karşılığı derse giren öğretmenler, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden dolayı eğitime ara verilen günlerde, üzerlerindeki görevleri yapmış sayılacaktır ve ek ders ücretinden faydalanabilecek.

Malatya'da incelemelerine devam eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bölgede öğretmenlerle yaptığı değerlendirmelerde de gündeme gelen konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını ifade ettiğini belirterek "Bakanlık bünyesindeki usta öğretici ve ders ücreti karşılığında çalışan öğretmenlerimiz, yaşadığımız büyük deprem nedeniyle şu anda derslere katılamıyor.

Usta öğretici ve ek ders ücreti karşılığında çalışanlar, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler nedeni ile eğitim ve kurslara ara verilen günlerde üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak ek ders ücretinden yararlandırılacak” diye konuştu.

BİR ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR?

2023 yılı ek ders ücreti hesaplama ile birlikte kadrolu öğretmen ek ders ücret hesaplama nasıl yapılır soruları sık sık sorulmaktadır. Ek ders ücreti hesaplama 2023 yılı Temmuz ile Aralık brüt ücreti 46,70 TL olarak belirlenmiştir. Net ek ders ücreti ise 39,35 TL değerinde olduğu belirtilmiştir.

ÖĞRETMENLER KAÇ SAAT EK DERS ALIR?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yüksek okullar öğretmenleri maaşları karşılığı olarak haftada on iki saat ders okutmak ile yükümlüdürler. Bu öğretmenlere, okullarında ya da dengi okullarda ihtısasları içerisinde haftada altı saate kadar ücretle mecburi ek ders verilir.

Tapu sahiplerine uyarı üstüne uyarı! Hakkınızı kaybetme riski ile karşı karşıyasınız!

120 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 17 Şubat 2023 fiyat listesi!