04 / 05 / 2024

Oğul Aktuna: Bakırköy'ün sorunu riskli bölgede olması!

Oğul Aktuna: Bakırköy'ün sorunu riskli bölgede olması!

Oğul Aktuna, Bakırköy için yapmayı planladıkları projelerini anlattı. Oğul Aktuna, "Bu projeler dayatmacı zihniyetle değil, katılımcı demokrasinin gereği, Bakırköy halkına sunulup onların görüş ve önerileri alınarak hayata geçirilecektir." dedi.



 Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Oğul Aktuna, hedefinin Bakırköy'de yüzde 75 oy oranına ulaşmak olduğunu söyledi. Aktuna ile gazetemiz yazarı Genco SABANCI, sokakta ve bürosunda görüşerek röportaj yaptı gibi çalışmak durumda olan meclis üyelerimizle, o bölge halkının istek ve beklentileri yerinde tespit edilerek, yapılması gerekenler karar altına alınacak. Ve uygulama safhasında halkın-denetimine açık bir şekilde realize edilmeye başlanacaktır." diye konuştu. 


Önümüzdeki yerel seçimlerin bir kırılma noktası olacağını belirten Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Oğul Aktuna, "Herkesin malumudur. Bu bilinçle sadece Bakırköy'de değil, CHP'nin 3. bölgedeki tüm ilçelerde oy oranının tavan yapmasının şart olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle 3. bölgedeki aday adaylarımızın etkinliklerine, beni destekleyen Rumeli, Alevi, Roman federasyonları ile birlikte katılım sağlayarak destek vermeye çalışıyorum. Bakırköy'de ise esnaflar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, taksi durakları, semt pazarları, engelli dernekleri, spor kulüplerini tek tek ziyaret edere hem kendimi tanıtıyor hem de istek ve beklentilerinizi kaydediyorum. Televizyonlarda, yerel ve ulusal basında yaptığımız röportajlarla Bakırköy ve Bakırköylü için Belediye Başkan adayı olursam neler yapacağımı tek tek anlattım." dedi. 


"Kalıcı esen bırakacağım"

 Aktuna, Bakırköy Belediye Başkanı olduğunda yapacağı icraatları da anlatarak, "İstanbul'un göz bebeği Bakırköy'ü tekrar İstanbul'da İlklerin yapıldığı ve uluslar arası alanda kendinden söz ettiren bir çekim merkezi haline getireceğim.Bozulmaya yüz tutmuş Makriköy'den Bakırköy'e geleneğini, tarih, estetik ve kent dokusu ile ilgili kaygılara cevap verecek şekilde günümüz teknolojisi ve imkanları ile yeniden canlandıracağım. 

Bakırköy'deki yönetimim döneminde temeli sağlam, kadrosu profesyonellerden oluşan, kurumsallaşmış ve benden sonrada halkımıza hizmet edecek kalıcı eserler bırakacağım. Eğitim, kültür, sanat, spor, sağlık, çevre, istihdam sağlamak, yaşlılar ve engelliler alanlarındaki kalıcı projelerim Bakırköy halkına uzun yıllar hizmet verecektir. Siz Bakırköylülerin hizmet ve taleplerine kapalı kapılar arkasında değil, sizin mahallenizde herkese açık halk meclislerinde konuşulacak." dedi.

 

"Sorunları birlikte çözüceğiz" 

"Başkan yardımcılarım .meclis üyelerim, bürokratlarım, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımla birlikte haklı istek ve sorunlarınızı hepinizin huzurunda çözüme kavuşturacağız ben sizleri tek tek dinleyeceğim" diyen Oğul Aktuna, sözlerini şöyle sürdürdü: Sorunlarınızı tespit edip çözümlerini de birlikte üreteceğiz. Planladığımız kalıcı projeleri sizlerle paylaşıp desteğinizi aldıktan sonra referandum yaparak hayata geçireceğim. -İnsanlar arasındaki din, dil,Irk ve mezhep 


"Bu yapılanlar, her şeyin zamanında ve geniş kitleler tarafından murakabe altına alınmasına neden olacak" şeklinde konuşan Oğul Aktuna, "Dolayısıyla bu uygulama halkın kafasında oluşacak acabalarla dolu soru işaretlerini ortadan kaldıracaktır. Ayrıca mevcut durumda birbirinden farklı alanlarda faaliyet gösteren ve gerçek fonksiyonlarından uzaklaşmış sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplayarak onların ilgi alanlarıyla ilgili projelerin hayata geçmesine yardımcı olup yönetimin içine katmamız gerektiğine inanıyorum." Bakırköy ile ilgili tespitleri Bakırköy'ün en büyük sorununun deprem riski altında olması ve saha çalışmalarına başladığı günden bu güne halkın istek, eksik ve endişe olarak gördüğü her şeyi tek tek not ettiğini kaydeden Aktuna, " Bunların içinde öne çıkan ve ilk farklılıklarının bizim yönetim tarzımızda ve siyasi karalarımızda hiçbir zaman belirleyici bir etken değildir, Benim için insan önemlidir.Benim başkanlık dönemimde Bakırköy'ün ve Bakırköylülerin kaynakları sadece sizlerin menfaatleri gözetilerek kullanılacaktır. Bütün bu söylediklerimi Bakırköylülerle paylaştım. Bu tespitler bir taahhütname niteliğini taşıyor.: 


"Vizyonum ve Bakırköy'ü nasıl yöneteceğim"

 "Katılımcı demokrasi benim yönetim şeklim olacak. Çünkü halka danışılmadan, başkan tarafından ortaya atılan hiçbir projenin halkın nezdinde bir değeri olmadığı daha önceki uygulamalarda görülmüştür." diyen Oğul Aktuna, "Bakırköy ilçesindeki her mahallenin sorunları ve beklentileri birbirinden farklıdır. Örneğin Yeşilköy, Florya, Yeşilyurt farklı beklenti ve istekler içindeyken Kartaltepe, Yenimahalle, Osmaniye'lilerin beklentileri çok farklıdır. Dolayısıyla her bölgenin kültür, gelir düzeyi ve dünya görüşlerindeki farklılıklarda çok açık ortadadır. Bu nedenle her hafta farklı bir mahallede yapılacak halk toplantılarında bizzat başkan, başkan yardımları, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve en önemlisi kendi bölgelerinde birer milletvekili etapta çözülmesi gereken dört tespit son derece önemli. Bunların içinde öncelik hiç şüphesiz insan hayatını birinci derecede etkileyen deprem ve onun uzantısında hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda kentsel dönüşüm ve  TOKİ  gerçeği bulunuyor. Bakırköylüler sunacağımız hizmetlerin başında, depremle ilgili alınması gereken önlemler ve binalarının yeniden yapılandırılması geliyor. Bu konuda bilim adamlarıyla yaptığımız çalışmalar ve yapılması gereken uygulamaları daha sonraki bölümde bilgilerinize sunacağım. 

Bu önemli konu dışında diğer tespitlerimizin çözümleri bir yıl içinde realize edilebilecek nitelikî tedir. Diğer tespitlerimin ben konuşmalarım sırasında kısaca K.O.Ç diye ifade ediyorum. Bunun açılımı ise Kaldırım, Otopark ve Çöp. Bakırköy'de en belirgin sorun olarak ortaya çıkan bu problemler çok kısa vadede çözülebilecek niteliktedir." diye konuştu. 

Bu öncelikli sorunların yanında Bakırköylüler için hazırladığı beş önemli projeyi de dile getiren Oğul Aktuna, " Ama bu projeler dayatmacı zihniyetle değil, katılımcı demokrasinin gereği, Bakırköy halkına sunulup onların görüş ve önerileri alınarak hayata geçirilecektir." diyerek bu projeleri şu ana başlıklar altında topluyor. Gençlik ve eğitim-Sanat ve kültür-İstihdam-Sağlık-Engelliler ve Spor şeklinde özetledi. 

Halkın istekleri belirleyici olacak Oğul Aktuna, "Bu alanlarda hayata geçirilecek olan projeler bölge halkının, beklentileri ve istekleri doğrultusunda hayata geçirilecektir. 

Projelerin açılımını partimizin prensipleri nedeniyle aday adayı olduğum dönem içinde açıklama imkanına sahip değilim. Adaylığım kesinleştiği takdirde bu projelerin detaylı dosyalarını hem halkımıza hem de partimize sunacağım. Sözünü ettiğim projelerin ana başlıklarına bakıldığında çok alışılmış türden projeler gibi algılamayınız. İçeriğini takdim ettiğimde Türkiye'de ilkleri oluşturacağını şimdiden söyleyebilirim." diye konuştu.



İstanbul İstiklal Gazetesi


Geri Dön