Genel

Oğuz Gündoğdu yaşamını yitirdi! Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir? 

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti. Peki Oğuz Gündoğdu kimdir?  Oğuz Gündoğdu vefat etti

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi ve deprem uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu vefat etti. 

1947'de Balıkesir Bandırma'da dünyaya gelen, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeliği görevinde bulunan Dr. Oğuz Gündoğdu, bir süredir damar tıkanıklığı tedavisi görüyordu. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan bir hastanede ameliyata alınan ve stent takılan Gündoğdu, bu sabah fenalaştı ve yaşamını yitirdi. 

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi ve deprem uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu'nun cenazesi yarın toprağa verilecek. 

Peki Oğuz Gündoğdu kimdir? Oğuz Gündoğdu hangi çalışmaları sürdürdü? İşte ayrıntılar...

 

Oğuz Gündoğdu kimdir? 

Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konusunda uzmanlığı ile bilinen İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeliği görevinde bulunan Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Depremi açıklamalarıyla sık sık gündem oluyordu. 

Gündoğdu, Kuzey Anadolu Fay Hattı konusunda uzmanlığı ve 1999 Gölcük Depremi sırasındaki aktif çalışmalarıyla dikkat çekti. 

Dr. Oğuz Gündoğdu, emekli olmasının ardından çalışmalarına ara vermeyerek Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanı olarak İstanbul depremine karşı bilgilendirmelerini sürdürdü. 

"Biz de www.emlakkulisi.com ailesi olarak merhum Oğuz Gündoğdu'ya Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz..."

İstanbul'da 7'yi aşan deprem felakete neden olur!