29 / 04 / 2024

ÖİB'nin satışa çıkardığı Hazine arazileri meclis gündeminde!

ÖİB'nin satışa çıkardığı Hazine arazileri meclis gündeminde!

1 Ocak 2020 tarihinden bu yana Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Hazineye ait olan arsalara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 1 Ocak 2020 tarihinden bu yana Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Hazineye ait olan arsalara dair çeşitli verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Yalım, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla dilerim'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın soruları:
1- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Ocak 2020 tarihinden bu zamana kadar il il ve ada/parsel numaraları belirtilmek üzere hazineye ait satışa çıkarılan ne kadar arsa vardır?

2- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Ocak 2020 tarihinden bu zamana kadar il il ve ada/parsel belirtilmek üzere hazineye ait hangi arsalar hangi bedel karşılığında satılmıştır?

3- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, son 5 yılda yıllar itibarıyla hazineye ait toplam kaç arsa hangi bedelle satılmıştır? 


Geri Dön