28 / 04 / 2024

ÖİB'in Tekirdağ'da satışa çıkardığı araziler TBMM'de!

ÖİB'in Tekirdağ'da satışa çıkardığı araziler TBMM'de!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Tekirdağ'ın Çorlu, Marmaraereğlisi ve Kapaklı ilçelerinde satışa çıkardığı Hazine arazileri TBMM'de konu oldu..



ÖİB in Tekirdağ da satışa çıkardığı araziler TBMM de!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Tekirdağ'ın Çorlu, Marmaraereğlisi ve Kapaklı ilçelerinde satışa çıkardığı Hazine arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aygun sorularını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

Aygun'un soruları

1- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Tekirdağ'ın Çorlu, Marmaraereğlisi ve Kapaklı ilçelerinde Millet Bahçelerinin finansmanı için satışa çıkardığı Hazine arazisi miktarı nedir?

2- Marmara Ereğlisi'nde satılan Hazine arazilerine Katar-Türk ortaklığında bir konsorsiyum tarafından 5 milyar dolar değerinde petro-kimya tesisi kurulacağı iddiaları doğru mudur?

3- Söz konusu arazilerin satışı için imar değişikliği yapılarak, neden tarım arazileri tarım vasfından çıkarılmıştır?

4- 1/25000 ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planı'na göre, askeri alanların askeri nitelikten çıkarılması halinde sadece eğitim, sağlık, teknik ve sosyal donatı olarak değerlendirilmesi mümkündür. Eski askeri nitelikli araziler için neden imar değişikliği yoluyla satış kararı alınmıştır?

5- Danıştay 6.Dairesi; 2013/9177 nolu dava sonucunda "çok nitelikli tarım topraklarına sahip olan ve önemli ölçüde tarımsal üretimin yapılmakta olduğu Ergene Havzası'nın karşı karşıya kaldığı çok büyük çevre sorunları nedeniyle özellikle Çorlu-Çerkezköy-Büyükkarıştıran-Muratlı-Lüleburgaz alt bölgesinde çok büyük alanların sanayi gelişimine ayrılmasını" içeren plan kararlarını iptal etmiştir. Bu anlamda Tekirdağ'da eski askeri alan, liman bölgesi ve nitelikli tarım arazilerinin satışı yargı kararına uygun mudur?

6- Türkiye genelinde Millet Bahçelerinin finansmanı için satılacak Hazine arazisi miktarı nedir?

 


Geri Dön