Kent Haberleri

Okmeydanı'ndaki tapu sorunu 11 yılda çözüldü!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'ndaki asıl sorunun tapu olduğunu ve 11 yıl içinde bu sorunu çözdüklerini açıkladı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'ndaki asıl sorunun tapu olduğunu ve 11 yıl içinde bu sorunu çözdüklerini açıkladı. 


Başkan Demircan İstanbul 1 TVde yayınlanan "İlçe İlçe İstanbul" programının konuğu oldu. Beyoğlu'nun geçmişten gelen kültürel yapısı olduğuna dikkat çeken Demircan, "Osmanlı devletinde Sultan Fatih. İstanbul'u fethettiği zaman hemen ertesi gün bir Belediye Başkanı tayin etti. 1856'da ilk belediye olarak Beyoğlu Belediyesi Sultan Abdülmecit'in iradesiyle kuruldu. Sonra sultan Abdulhamithan zamanında 1879'da da ilk binası yapıldı" diye konuştu.

 

Beyoğlu'nda Tarlabaşı ve Okmeydanı başta olmak üzere Kentsel Dönüşüm sürecini anlatan Demircan şöyle konuştu: "Eksimeyen hiçbir yapı yok bu kainatta. İnsan dahil her şey eskiyor her an her şey yenileniyor. Tabiatın doğası yenilenme üzerine kuruluyor. Kent hep dönüşecek. Kentsel dönüşüm talep olarak karşı miza geliyor. İnsanlar bunu istiyor. Beyoğlun'a bakın iki parçadır bir eski Beyoğlu iki gecekondu olarak yapılmış bölge. 


Okmeydanı'ndaki en büyük sorunun tapu olduğunu belirten Demircan, "Arazi devletin, millet üzerine bina yapmış ama tapusu yok. 50 yıldır bu sorun vardı. 11 yıldır bu projeyi çözdük. 2 milyon metrekare alana insanlar rastgele ev kurmuş, daha sonra evlerin ardından yollar, elektrik su hatları geçmiş. Düşünün ki 2 milyon metre karede 75 bin kişi yaşıyor ve sadece iki okul var. Bu yüzden akıllı kent sistemini devreye soktuk. İnsanların arsalarını eski evlerinin olduğu yerlere mülkiyetlendirdik. Okmeydanı dört mahalleden oluşuyor. Bu mahallelerde insanların yüzde 70'ı hemen hemen aynı yerlerde yaşayacak" dedi. Tarlabaşı'ndaki projenin bir yıl sonra açılışını yapacaklarını ifade eden Demircan. Beyoğlun'da yeni yapılmış binalar gördüğünde mutlu olduğundan bahsetti. 


Tünaydın