Yeni Şirketler

Oktay Vural: Vatandaşa makarna yandaşlara arsa

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarına bir yenisini daha ekledi.

Vural, ASKİ eski Genel Müdürü İhsan Fincan'ın ve Büyükşehir Meclis Başkanvekili Seyfi Saltoğlu'nun servetlerini açıkladı.
Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, Büyükşehir Belediyesi'nin gıda paketiyle maket villa ve apartmanlar getirdi. Bir yana makarna, patates ve soğanları bir yana da maketleri koyan Vural, Ankara'da bir `yam yam ortaklığı'nın oluştuğunu savundu.
"Vatandaşlara düdüklü makarna, soğan, kömür dağıtılırken, yandaşlara villa, arsa, rant, imar kıyakları dağıtılıyor. Bu Ankara'daki yönetim anlayışı" diyen Vural, ASKİ'de çalışanlar tarafından gönderildiğini belirttiği mektuptan bölümler okudu ve ASKİ eski Genel Müdürü İhsan Fincan'ın ile yakınlarının üzerine 38 müstakil ev, 28 daire, 36 arsa, 19 işyeri olduğunu, Fincan'ın servetinin 60 milyon dolar civarına vardığını öne sürdü. Vural "Bu kadar malın mülkün kaynağı nereden geliyor?" diye sordu. Fincan'ın EGO ve ASKİ'de genel müdürlük görevlerinde bulunduğunu anımsatan Vural, 1 milyon 53 bin TL'lik borcunun silindiğini de iddia etti. Vural, "Bozacının şahiti şıracı, şıracının şahidi bozacı. Görüyorsunuz; kamuyu zarara uğrattığı için kişi borcu çıkartılıyor ve Gökçek bu kişinin borcunu Büyükşehir Meclis kararıyla siliyor. Belgeleri elimde" diye konuştu.

Radikal