Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı tam bu kadar oldu! Hemen yeni açıklanan maaşlara bakın!

Binlerce vatandaşın yararlandığı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı tam bu kadar oldu! Hemen yeni açıklanan maaşlara bakın! Devlet tarafından ihtiyaç sahipleri için ödenen sosyal destekler de yeni zamların ardından yükseldi

2023 yılı ile beraber asgari ücret ile emekli ve memur maaşları başta olmak üzere maaşlara zam geldi. Devlet tarafından ihtiyaç sahipleri için ödenen sosyal destekler de yeni zamların ardından yükseldi. 

Yeni yıla girilmesiyle beraber, asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına belirli oranlarda zam yapıldı. Buna göre; 2023 Ocak itibarıyla yeni asgari ücret zammı yüzde 55 olarak açıklanırken, net asgari ücret 8 bin 506 TL oldu. Memur maaşlarına da yüzde 30 oranında zam yapıldı. 

Hükümet tarafından, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası, SED desteği gibi farklı kalemlerde ihtiyaç sahiplerine destek ödemeleri yapılıyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası, SED desteği gibi sosyal yardımlardan faydalanan binlerce vatandaş, Ocak zammını dört gözle bekliyordu. Vatandaşlar yeni zamlı sosyal destek ödemelerinin kaç TL olduğunu merakla araştırıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemelerine uygulanan zamlarla ilgili merakla beklenen açıklamayı geçtiğimiz haftalarda yaptı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı tam bu kadar oldu! Hemen yeni açıklanan maaşlara bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında 65 yaş aylığına, yüzde 40-69 arası engelli aylığına, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığına, evde bakım parasına ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri için yapılan zammı peş peşe açıkladı. 

65 yaş aylığına, yüzde 40-69 arası engelli aylığına, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığına, evde bakım parasına ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesine de ocak ayı memur zammı için yapılan düzenleme sonrasında resmen zam geldi. 

Bakan Derya Yanık, konuya ilişkin gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, 2023 senesinde de tüm toplumu hedefleyen sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeyi, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi, oluşabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeyi sürdüreceklerini belirtti. 

Bakan Yanık, yeni zamlı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası rakamlarını kalem kalem açıkladı. Bu açıklamanın ardından zamlı sosyal yardım tutarları resmen belli oldu. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı tam bu kadar oldu! Hemen yeni açıklanan maaşlara bakın!

65 YAŞ AYLIĞI BU YIL KAÇ LİRA? 

Geçen sene 1.536 lira olarak ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılan yaşlılık (65 yaş) aylığı, 2023 Ocak zammının ardından 1.997 liraya ulaştı. 

ENGELLİ AYLIĞI 2023 NE KADAR?

Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip olan vatandaşlar için ödenen engelli aylığı, Ocak 2023 zammı ile beraber 1.594 liraya, 

Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlar için ödenen engelli aylığı da Ocak zammının ardından 1.840 TL'den 2 bin 392 TL'ye yükseldi. 

Devlet tarafından 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlar için verilen destek ödemesi de 1.226 liradan 1.594 liraya çıkarıldı.

EVDE BAKIM MAAŞI 2023 OCAK ZAMMIYLA KAÇ LİRAYA YÜKSELDİ? 

Sosyal destek ödemeleri ile ilgili yaptığı açıklamasında evde bakım parasından aylık 560 bin civarında vatandaşın faydalandığının altını çizen Bakan Yanık, evde bakım maaşına gelen zammı duyurdu. 

İhtiyaç sahiplerine Temmuz 2022 itibarıyla 3 bin 336 Türk Lirası olarak yatırılan evde bakım parası, Ocak zammı ile tam 4 bin 336 TL oldu. 

Aile Bakanlığı resmen açıkladı! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam! Başvurusu onaylanan peş peşe alacak! 

Dolarlarını satanlar ters köşe olacak! Ünlü ekonomist doların fırlayacağını tarihi açıkladı

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

EYT'liler hemen bu rakamlara bakın! 2023'te emekli olacakların maaşları peş peşe açıklandı! Son dakika!