Genel

Okul Dede Kazım Yılmaz'ın Datça'ya heykeli dikilecek!

 Muğlanın Datça ilçesine bugüne kadar 3 ilköğretim okulu, 1 turizm meslek lisesi, 1 meslek yüksekokulu, 1 tane de Anadolu lisesi yaptıran Denizlili Hayırsever Kazım Yılmazın, Datçaya heykeli dikilecek

Bugüne kadar, Muğlanın Datça ilçesine yaptırdığı çok sayıdaki okul nedeniyle, ismi Okul dedeye çıkan Denizlili Hayırsever İş Adamı Kazım Yılmazın, heykeli dikilecek. Yılmaz, Datçaya, 3 ilköğretim okulu, 1 turizm meslek lisesi, 1 meslek yüksekokulu, 1 tane de Anadolu lisesi yaptırmıştı. Kazım Yılmazın heykeli, yaptırdığı Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu önünde konulacak. Yılmazın heykelini, Muğla Üniversitesi Öğretim Üyeleri Heykeltıraşlar Orhan Tekin ve Deniz Koşar tarafından yapılacak. Datça girişindeki okula konulacak heykel için ön çalışmalar başladı. Heykelin maliyetini de Yılmazın hemşehrisi, otel sahibi Ahmet Urkay karşılayacak. Okul bahçesi önüne konulacak heykel 2 metre boyunda olacak. Heykel için Hayırsever İş Adamı Kazım Yılmazı, yanındaki bir kız öğrencinin elinden tutar şekilde bir kompozisyon düşünülüyor. Heykel, bronz görünümlü polyesterden yapılacak.

KAZIM YILMAZ KİMDİR
20 Mart 1930 Denizli doğumlu olan Hayırsever İş Adamı Kazım Yılmaz, inşaat işleri ve müteahhitliğin yanı sıra turizm ve otelcilik alanında faaliyetlerde bulundu. Datçada ilk kez 1995 yılında, Kazım Yılmaz İlköğretim Okulunu yaptırarak, Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı. 1999 yılında İstanbuldaki işlerini bırakıp Datçaya yerleşti. İkinci okulu, eşi adına yaptırdığı Özcan Yılmaz Turizm Meslek Lisesiydi. Yılmaz, daha sonra okullar zincirine sırasıyla Yılmazlar İlköğretim Okulu, Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu ve Muğla Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulunu ekledi. Son olarak geçen yıl Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesini yaptıran Yılmaz, bir de ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Palamutbüküne sağlık ocağı yaptırmak üzere Muğla Valiliği ile protokol imzaladı.

Akşam