28 / 04 / 2024

Okulların açık alanları 3. kişilere kiralanabilecek!

Okulların açık alanları 3. kişilere kiralanabilecek!

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasına açılan taslak protokol kapsamında, okulların açık alanları 3. kişilere kiralanabilmesi ve işletilebilmesi yer alıyor.



Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasına açılan taslak protokol hazırlandı. Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; protokün ilk maddesinde, "Mülkiyeti Hazineye ait olup, Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen taşınmazlar üzerinde yer alan okullarda bulunan ve ticari amaçla kullanılması mümkün olan açık alan yerlerin, bakanlık tarafından işletilmesi veya 3. kişilere kiralanıp işlettirilmesi esasları düzenlenmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Okulların açık alanları 3. kişilere kiralanabilecek!

Hazırlanan protokole ilişkin konuşan Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Bu taslak okul bahçelerinin, spor salonlarının ve konferans salonlarının ticarileştirilmesi anlamına geliyor. Bunun işletmesini Çevre Şehircilik Bakanlığı alıp, 3. kişilere kiralayacak. Bakanlık emlakçılığa soyunuyor" şeklinde konuştu. 

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!


Geri Dön