23 / 05 / 2024

Ömer Abed Han ve Abed Han satışa çıkacak!

Ömer Abed Han ve Abed Han satışa çıkacak!

Ömer Abed Han ve Abed Han'ın satışa çıkması kararlaştırıldı. Henüz kesin tarihi belli olmayan satış; izale-i şuyu yöntemi ile yapılacak. Hanların değerleri Ömer Abed Han için 49 milyon 454 bin TL ve Abed Han için 29 milyon 718 bin 500 TL...



Karaköy'de Ömer Abed Han ve Abed Han'ın satışa çıkması kararlaştırıldı. Henüz kesin olmayan satış kesinleştiği takdirde izale-i şuyu kapsamında yapılacak. Hanların son bilirkişi resmi rakamlara göre değerleri Ömer Abed Han için 49 milyon 454 bin TL ve Abed Han için 29 milyon 718 bin 500 TL. 


Ömer Abed Han ve Abed Han'ın mimarisi; Osmanlı mimarisine yön veren isimlerden biri olan ve 25 yıl Güzel Sanatlar Akademisi'nde hocalık yapmış Levanten Alexandre Vallaury'e ait. 20. yüzyılın başlarında inşa edilen Abed Han toplam 712 metrekare oturumlu ve Ömer Abed Han ise 1.183 metrekarelik oturum alanına sahip.


İhale tarihi belli olmayan hanların toplam kapalı alanı ise 10 bin metrekareyi aşıyor. Bodrum dahil çok katlı tasarlanan hanlarda şu an kiracısı bulunan dükkanlar yer alıyor. 


Terasından deniz gören ve Galataport'un karşısında yer alan hanlar yapışık inşa edilmiş durumda. 


Karaköy Vapur İskelesi yolcu bekleme salonun da karşısında kalan hanların alıcıları arasında aslına sadık kalınarak restorasyon ile otel, üniversite, müze yapmak isteyenler bulunuyor.


Hanların zemin katında yer alan dükkanların yanlarındaki plasterler, profillerle oluşturulan geometrik panolar ile dekore edilmiş. 


Hanlar; Neoklasik, Neorönesans, Neobarok ve Art Nouveau üsluplarının bir arada uygulandığı yapı olarak karşımıza çıkıyor. 



Ömer Abed Han ve Abed Han satışa çıkacak!



Ömer Abed Han ve Abed Han satışa çıkacak!


Ömer Abed Han ve Abed Han satışa çıkacak!



Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön