Ömer Faruk Çelik: Konut sektörünün geleceği parlak!
Türkiye'nin yüksek potansiyelinden dolayı gelecek yıllardan umutlu olan konut sektörü paydaşları, sektörün uzun vadede yatırımcısına kazandıracağını düşünüyor. Ömer Faruk Çelik konut sektörünün geleceği parlak dedi...
Türkiye'nin yüksek potansiyelinden dolayı gelecek yıllardan umutlu olan konut sektörü paydaşları, sektörün uzun vadede yatırımcısına kazandıracağını düşünüyor.
Konut sektörünün geleceğine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk iş adammm Türkiye'deki krizlere alışkın olduğunu, hatta bu krizlere karşı "çeliklendiğini" belirterek, "4-5 yılda bir yaşadığımız bu kriz ortamı kısa vadede sıkıntı oluştursa da uzun vadede hem sektörün hem Türkiye'nin önünü açık" dedi.
Çelik, sektörde sadece nüfus artışma bağlı olarak her yıl 600 bin konut ihtiyacmm bulunduğunu ifade ederek, "Yurt içindeki bu talep bile uzun vadede iş yapacak potansiyeli bize sağlıyor. Sektörde güven her zaman olacaktır. Uzun vadeli iş yapmayı planlayanlar için yurt içinde ve yurt dışında ihaleye girmek sektörün ve ülkenin geleceğine olan inancın bir göstergesidir" diye konuştu.
Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Emlak Konut GYO'nun Zeytinburnu'ndaki arsasına yapılan 4,2 milyar liralık teklife Türkiye'deki gayrimenkul geliştiriciler ve yatırımcıların olumlu baktığını anlatarak, "İhaleye bu rakamın gelmesi sürpriz olmadı. Türk ekonomisi için moral verici gelişmelerden biri oldu. İşadamları Türkiye'ye olumsuz, karamsar, 2001 krizinde olduğu gibi bakmıyor şu anki dönem geçicidir" şeklinde konuştu.
Bu tarz ihalelerin daha devam edeceğini dile getiren Dumankaya, şunları aktardı: "Bu tarz projelere girebilmek için bizim de Kuveytli bir şirketle görüşmemiz sürüyor.
Yeni arazi satın almalarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.
Türkiye'deki kısa vadeli dalgalanmalara bakıp da gelmekten vazgeçen yatırımcı Türkiye'deki potansiyeli görememiz, okuyamamış olur. Türkiye'nin gelecek potansiyeline bakanlar görüşmelerine devam ediyor." Dumankaya, sektörün İstanbul merkezli operasyonda, Gezi Parkı olaylarındaki kadar olumsuz etkilenmediğini ifade ederek, sektörün geleceği için umutlu olduklarını söyledi.
Türkiye'nin konut sektöründeki potansiyel ile ilgili 20 yıllık bir yolculuğunun olduğunu vurgulayan Dumankaya, "Emlak Konut'un yapacağı yeni ihaleler olacak. Biz de onların bir kısmına hazırlanacağız" dedi.
Sektörün önü çok açık ve geleceği parlak Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da Emlak Konut GYO'nun ihalesine olan yoğun ilginin Türkiye'nin güven ve istikrar ortamının devam ettiğini gösterdiğini belirterek, bu ihalenin, sektörün ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.
Sektörde şu anki durağanlığın mevsimsellikten kaynaklandığını ifade eden Yılmaz, "Sektördeki durağanlık şubat sonunda hareketlenmeye başlar, haziran ayma kadar devam eder, tatille birlikte yavaşlama başlar, eylül aymda talepler yeniden gelir ve kasım ayında da yine durağanlık başlar" diye konuştu. Yılmaz, Türkiye'de 6,5 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini ve sektörün geleceğinin parlak olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sektörde Emlak Konut'un ihalesindeki gibi büyük ihaleler olacaktır. Ülkemiz büyüyor, milli geliri artıyor, sektörün önü de açık. Kısa vadede durağan dönemler olur, ancak uzun vadede bakıldığında sektör her zaman kazandırıyor. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz.
Ankara Gündem