29 / 04 / 2024

Ömer Faruk Kavurmacı'nın iddianamesi savcıya iade edildi!

Ömer Faruk Kavurmacı'nın iddianamesi savcıya iade edildi!

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 3'ü firari, 30'u tutuklu 86 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade etti.



İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 3'ü firari, 30'u tutuklu 86 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade etti. 


Ömer Faruk Kavurmacı'nın avukatları sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunmuştu. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye kararı vermişti. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye edilmesi ile ilgili olarak "Konuyla ilgili detaylara girmeyeceğim, ciddi bir rahatsızlığı vardı, geçmişte de... Tabi onu kendisi takip edecek” demişti. 


Vatan




Geri Dön