Ömer Koyuncuoğlu: AVM inşaatında usulsüzlük yok!
Aydın’ın Söke ilçesinde yapımı süren alışveriş merkezi inşaatına yönelik kaçak yapı ve usulsüzlük iddaları asılsız çıktı. Koyuncuoğlu, alınan kurum görüş evraklarını göstererek; “İzinlerimiz eksiksizdir. Belediye meclisi, hukuka ayrı işlem yapmadı” dedi.
Aydın’ın Söke ilçesinde inşaatı süren beniz istasyonu, toplu iş yeri ve alışveriş merkezinden oluşan yapı ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis İmar Komisyonu’nun usulsüz onay verdiği iddiasının asılsız olduğu anlaşıldı. Söz konusu arazinin tarıma elverişli ve sulak arazi olduğuna ve İmar Kurulu’nun kararının yanlışlığına yönelik söylentilerin altı boş çıktı. Konu ile ilgili kurumlardan alınan her belgeyi masaya döken İş Adamı Ömer Koyuncuoğlu, “Yapımını planladığımız alışveriş merkezi inşaatıyla alakalı başladığımız süreçte Aydın Büykşehir Belediyesi tarafından istenen bütün resmi kurum onay ve görüş evrakları tarafımızdan eksiksiz olarak alınmıştır” dedi.
9 ayrı kurumdan görüş alındı
İnşaat ruhsatı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapmadan hemen önce 9 ayrı resmi kurumdan onay ve görüş belgesi aldıklarını savunan Koyuncuoğlu, “Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Müdürlüğü olmak üzere 2007 tarihli Toprak Koruma Kanunu maddeleri, Aydın Valiliği’nden alınan ticari alan olarak kullanılma izni, Kültür ve Turizm Bakanlığı Anıtlar Kurulu’nun burada yapı yapılmasında bir sakınca olmadığına dair kurum görüşü, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yol üzerinde geçişe herhangi bir engel teşkil edilmediğine dair geçiş izni belgesi, Devler Su İşleri’nden kanalın üzerinden geçiş izni protokolü olmak üzere toplam 9 kurumdan görüş belgelerimizi aldıktan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne eksiksiz olarak teslim ettik. Meclis imar kurulunun kararıyla da 5 binlik mevzi planının onaylanıp askıya alındığı tarafımıza bildirildi” diye konuştu.
“Her işlem Toprak Koruma Kanunu’na uygun”
“Yaptığımız alışveriş merkezinin arazisinin iddia edildiği gibi tarımsal ve sulak bir arazi olmadığını, yaptığımız toprak koruma projesiyle belgeledik ve onaylattık. Yaptığımız işlemlerin hiçbirinde hukuki bir eksiğimiz yoktur. Bu sebeple hakkımızda iddia edilenlerin ve iftiraların tamamı asılsızdır” diyen Koyuncuoğlu, 5578 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu 6. Maddesini de dayanak olarak gösterdi.
“11/10/2004 tarihinden önce, gerekli izinler alınmadan tarım dışı amaçlı kullanıma açılmış bulunan arazilerin istenilen amaçla kullanımı için, bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren bir yıl içerisinde Bakanlığa başvurulması, hazırlanacak toprak koruma projesine uyulması ve tarım dışı kullanılan tarım arazilerinin her metre karesi için beş Yeni Türk Lirası ödenmesi şartıyla izin verilir. Söz konusu arazi ve tesislerin istenilen amaçla kullanımı için çeşitli kurumlardan alınması gerekli ruhsat, izin gibi işlemler, Bakanlığa başvuru tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde tamamlanıncaya kadar başvuru sahipleri faaliyetlerine devam ederler. Bu süreler içerisinde gerekli izinleri alamayanların üretim faaliyetleri ilgili idarelerce durdurulur.Tarım arazisi vasfından çıkarılan araziler, ilgili kuruluşlarca başvuru sahibinin isteği doğrultusunda vasfını değiştirir" maddesi uyarınca araziye toprak koruma projesi ve 67 bin TL ödeme yapıldığını belirten yatırımcı, “Toprak koruma projemizi bitirdiğimiz ve imar mevzi planımızı yaptığımız için inşaatımızın devam etmesi konusunda hukuken hiç bir engel yok. Devlet bunun önünü açmış” dedi.
“Belediyenin iltiması söz konusu değil”
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin istemiş olduğu evrakları çok katı bir tutumla ve titizlikle incelediğinin altını çizen İş Adamı Koyuncuoğlu, “Belediye meclisi karar vermeden 45 gün önceden bütün izinlerimizi tamamlamıştık. Bu anlamda İmar Komisyonu’na dair iddiaların da tamamı asılsızdır. Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis İmar Komisyonu, hiç bir iltimasta bulunmamıştır. Aksine komisyon bu konuda çok titiz çalışmış; evrakların tamamını harfi harfine incelemiştir” açıklamasını yaptı.
Aydın Söke'deki kaçak AVM mühürlendi!
Son Dakika