30 / 04 / 2024

Ömer Onan: Yeni tesisin temelleri mayıs sonunda atılacak!

Ömer Onan: Yeni tesisin temelleri mayıs sonunda atılacak!

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, “Başkanımız Hidayet Türkoğlu’nun en büyük hayallerinden ve hedeflerinden biri; oraya muhteşem bir kompleks yapmaktı. Burada 10 bin kişilik bir salon olacak, 3 tane 500 tribünlü salon olacak'' dedi.



12 Dev Adam’ın asli üyelerinden biri olan Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, gerek Milli Takım’la gerekse kulüpler düzeyinde büyük başarılar elde etti. Potalara veda etmesinin ardından da federasyonda görev alarak Türk basketbolunun ilerlemesi için çalışmalarına devam eden Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, Başkan Hidayet Türkoğlu ile birlikte hayata geçirdikleri çalışmalarını, Abdi İpekçi’nin yerine yapılacak yeni basketbol kompleksini ve Türk basketboluna dair birçok konudaki düşüncelerini Hürriyet’e anlattı....

Ömer Onan: Yeni tesisin temelleri mayıs sonunda atılacak!

“Başkanımız Hidayet Türkoğlu’nun en büyük hayallerinden ve hedeflerinden biri; oraya muhteşem bir kompleks yapmaktı. Abdi İpekçi bundan önce 10 bin kişilik bir tesisti ve etrafı da açık otoparktı. Uzun süre çalıştık. Ve şimdi çok amaçlı bir kompleks ortaya çıkacak. Burada 10 bin kişilik bir salon olacak, 3 tane 500 tribünlü salon olacak, aynı anda bütün altyapı karşılaşmaları da yine burada oynanacak.

EĞİTİMLER DE YAPILACAK

Milli Takım için 1000 kişilik bir salon olacak, TBL ve TKBL takımlarımız burayı kiralayıp sezon içi maçlarını oynayabilecekler. Aileler orada olacak, bizler orada olacağız, milli takım ve altyapı antrenörleri orada olacak. Hakemler, eğitimler ve seminerler burada olacak.  TOKİ  yapımı devraldı, uygulama projesi çiziliyor, mayıs sonu haziran başı gibi başkanımız Hidayet Türkoğlu temel atacak.

Kadınlarda rekabetçi bir lig izliyoruz
“Kadınlarımızda takımla oynuyorduk ve bunu 12’ye indirme kararı almıştık. Ancak pandemiyle birlikte yine kulüplerimizden gelen istek üzerine bu kararı erteledik. Herkesin herkesi yenebildiği rekabetçi bir lig izliyoruz diyebilirim.”


Geri Dön