27 / 04 / 2024

Ankara Eryaman Stadyumu'nun temeli 5 Mayıs'ta atılacak!

Ankara Eryaman Stadyumu'nun temeli 5 Mayıs'ta atılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince Eryaman'a yapılacak stadın temeli 5 Mayıs'ta atılacak. 62 bin 255 metrekare arazi üzerine kurulacak ve 37 bin 765 metrekare inşaat kullanım alanına sahip olacak stadyum, arazinin doğal eğimlerine uygun inşa edilecek.



Ankara Büyükşehir Belediyesince, Eryaman'a 20 bin kişilik bir stadyum yapılacak.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, UEFA standartlarına uygun olarak projelendirilmiş stadın temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından, 5 Mayıs Perşembe günü Etimesgut'ta düzenlenecek törenle atılacak.


62 bin 255 metrekare arazi üzerine kurulacak ve 37 bin 765 metrekare inşaat kullanım alanına sahip olacak stadyum, arazinin doğal eğimlerine uygun inşa edilecek.


Betonarme prefabrik tribün üzerine dairesel çelik yapı, yarı açık "kabuk çatı" sistemiyle inşa edilecek 22 metre yükseklikteki stadyum, mimarisiyle seyirci, sporcu, basın ve VIP mensuplarına güvenli ve hızlı hareket etme imkanı sağlayacak.


Eryaman Stadyumu, ana yollar ve metro hattına yakınlığından dolayı sporseverlere ulaşım kolaylığı da sağlayacak.



AA






Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:





Büyükşehir Belediyesi tarafından Eryaman’da inşa edilecek 20 bin kişilik stadın temelini, 5 Mayıs Perşembe günü Başkan Melih Gökçek atacak

Büyükşehir Belediyesi'nin Eryaman'da inşa edeceği 20 bin kişilik dev stadyumun temeli Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 5 Mayıs'ta atılacak. SABAH Ankara'nın geçtiğimiz haftalarda müjdesini verdiği stat için tören düzenlenecek. İstanbul'da açılışı yapılan Vodafone Arena'nın mimarı Bünyamin Derman tarafından UEFA standartlarına uygun olarak projelendirilen stadyum, 62 bin 255 metrekare arazi üzerine kurulacak ve 37 bin 765 metrekare inşaat kullanım alanına sahip olacak.


'YARI AÇIK KABUK' ÇATI SİSTEMİYLE İNŞA EDİLECEK

Bölgenin doğal eğimlerine uygun olarak ve topografyadan yararlanılarak inşa edilecek stadyum, kolay ve tıkanıklıklara yol açmayacak sirkülâsyonuyla, seyirciler, sporcular, basın ve VIP mensupları için güvenli ve hızlı şekilde hareket etme imkânı sağlayacak. Stadyum, betonarme prefabrik tribün üzerine dairesel çelik yapı, yarı açık "kabuk çatı" sistemiyle inşa edilecek. Taşıyıcı sistemi çelik strüktür; üstü de yalıtma işlemlerinde kullanılan membranla kaplanacak olan stat, 22 metre yükseklikte olacak; bodrum, zemin ve 2 kattan oluşacak.


METRO İSTASYONUNA KOMŞU

Eryaman Stadı, metro istasyonuna komşu olan konumuyla da sporseverlere ulaşım kolaylığı sağlayacak. Harikalar Diyarı ve Eryaman-Sincan bağlantı yoluna 1'er kilometre,  Ankara  Çevre Yolu'na 2 kilometre, İstanbul Yolu'na ise 4 kilometrelik mesafede olacak stat, mimari formu dolayısıyla yer aldığı çevreye de değer katacak.



Sabah


Geri Dön