28 / 08 / 2024

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor...



Ticari reklam ve haksız ticari uygulamalar konusunda idari yaptırım kararlarını Reklam Kurulu verecek. Açıklanan detaylara göre, diğer idari yaptırım kararları da Ticaret Bakanlığı tarafından verilecek. Ticaret Bakanlığı bu yetkisini taşrada ticaret il müdürlüklerine devredebilecek.

Açıklanan detaylara göre, söz konusu kanun teklifinin yürürlüğe girdiği tarihten önceki tüketici işlemlerine, bunların hukuken bağlayıcı olup olmadıklarına ve sonuçlarına bu işlemler hangi kanun yürürlükte iken gerçekleşmişse kural olarak o kanun hükümleri uygulanacak.

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

Merakla beklenen kanun teklifinin yayımı tarihi itibarıyla yapı ruhsatı alınmış olan devre tatile konu olan taşınmazlarda, tüketicilerin tüm ödemelerinin teminat altına alınmış olması şartıyla yayımı tarihinden itibaren 3 yılı geçmemek üzere mevcut yapı ruhsatı geçerlilik tarihi süresi boyunca ön ödemeli satış, sadece devre mülk ya da en fazla 10 sene süreli şahsi hakka dayalı devre tatil satışı şeklinde gerçekleştirilebilecek.

Merakla beklenen kanun teklifinin yayımlandığı tarihten önce kurulan devre tatil sözleşmeleri ve yapı ruhsatı alınan devre tatile konu gayrimenkullere ilişkin sözleşmeler ve yaptırımlar için önceki kanun hükümleri uygulanacak.

Yine konu ile ilgili olarak açıklanan detaylara göre, tüketici tatil hakkını bir dönem için kullanmayacağını tatilin başlayacağı tarihten en az 90 gün önce sağlayıcıya bildirmesi durumunda, o dönem için tüketiciden herhangi bir isim altında bir bedel istenmeyecek.

 

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!


Geri Dön