29 / 04 / 2024

Ön ödemeli doğalgaz sayacı nedir?

Ön ödemeli doğalgaz sayacı nedir?

Ön ödemeli doğalgaz sayacı, abonenin bedelini daha önceden ödediği miktarda doğalgaz kullanımına imkan veriyor. Peki, ön ödemeli doğalgaz sayacı nedir? Ön ödemeli doğalgaz sayacı nereden temin edilir?



Ön ödemeli doğalgaz sayacı nedir?

Ön ödemeli doğalgaz sayacı, abonenin bedelini daha önceden ödediği miktarda doğalgaz kullanımına imkan veren, Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği'ne tâbi ve dağıtım şirketinin sistemine uyum sağlayan sayaç olarak karşımıza çıkıyor.


Dağıtım şirketinin, ön ödemeli sayaç sisteminin kurulmasını ve kullanımını uygun görmesi halinde ön ödemeli sayaç verilmektedir. 


İstanbul'da konumu ve ulaşım durumu itibariyle diğer ilçelerden farklılık arz eden Adalar ve Şile ilçelerinde ön ödemeli sayaç kullanımı uygun görülmüştür.


Adalar ilçesindeki aboneler, ön ödemeli sayacını doğalgaz kullanım sözleşmesi işleminden sonra İGDAŞ Küçükyalı Hizmet Binasında bulunan Sayaç Dağıtım Merkezinden alabilir.


Şile ilçesindeki aboneler, ön ödemeli sayacını doğalgaz kullanım sözleşmesi işleminden sonra İGDAŞ Anadolu Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasında bulunan Sayaç Dağıtım Merkezi'nden alabilir.


Ön Ödemeli Sayaçta ve/veya kartta problem olması durumunda nereye başvurabilir?


İGDAŞ Çağrı Merkezinin 444 36 36 nolu telefonunu veya 187 Acil Doğalgaz Hattını arayabilirsiniz.



Doğalgaz abone bağlantı bedeli ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön