Genel

Önay Grup, Beylikdüzü ve Maçka'da iki yeni proje yapacak!

Beş yıl önce Ömer Bulut, Nüvit Karagözlü, Ahmet Demezoğlu ve Yunus Akdaş'ın Türkiye'de ortaklık kültürünü geliştirmek amacıyla bir araya gelerek kurduğu Önay Grup, Esenyurt ve Beylikdüzü'nde

Grup, Beylikdüzü ve Maslak'ta iki yeni projeye daha hazırlanıyor.

Dört ortak tarafından beş yıl önce kurulan Önay Grup, bu tarihte ortak projelere başladı. İlk projeleri olan Esenyurt'ta yer alan Esenbahçe Konutları'm, 2009 yılında tamamlayan grup, ardından Mayıs 2010 tarihinde Beylikdüzü'nde Önay Garden Residence adındaki projesine başladı. Önay Grup, Beylikdüzü ve Maslak'ta iki yeni projeye daha hazırlanırken, yurtdışından gelen alışveriş merkezi yatırımı tekliflerini de değerlendiriyor.

Beylikdüzü'ndeki yeni projelerinin çalışmalarının bittiğini söyleyen Önay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, yeni başlayacakları projeler ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Beylikdüzü'ndeki projenin çalışmaları bitti. İki etaptan oluşan bir proje düşünüyoruz ve toplam 600 daire yer alacak. İlk etapta yaklaşık 200 dairelik bir konut projesi, ikinci etapta ise, rezidanslann olduğu bir proje olacak. 40 milyon dolarlık yatırım yapacağımız bu projeyi yıl sonuna doğru satışa çıkaracağız. Bu projede de, 'misafir odası' konsepti geliştiriyoruz. Her blokta dairelerden ayrı olarak, içinde mutfağı, banyosu olan daha küçük daireler hazırlayacağız."

Maslak'ta arazi arıyor.

Maslak'ta proje geliştirme konusunda arazi arayışında olduklarını da vurgulayan Akdaş,Gürcistan'dan alışveriş merkezi konusunda teklifler aldıklarına da işaret etti.

Türkiye'de de alışveriş merkezi yatırımları olacağını ifade eden Akdaş, Beylikdüzü'nde çarşı ve rezidansın birlikte olduğu proje teklifleri aldıklarını söyledi. Akdaş, "Büyük ölçekli bir proje geldiğinde, birlikte iş yapabileceğimiz 3-4 firma ile görüşüyoruz" diye konuştu.

Konut sektöründe bahçeli balkon konseptiyle dikkat çeken Önay Grup, ikinci projesi olan Önay Garden'de sosyal tesisleri ve havuzu 16'ncı kata taşıdı. Konutta bahçeli balkon trendini ikinci projelerinde de uygulamak üzere harekete geçtiklerini dile getiren Yunus Akdaş, yeşilin kendileri için vazgeçilmez olduğunu söyledi. Akdaş, bu proje ile İstanbul'un her yerinin beton olduğunu söyleyenlere, Önay Garden Residence'de doğal yeşil ve ahşap malzemenin ağırlıkla kullanıldığını söyledi. Doğallığın önde olduğuna vurgu yapan Akdaş , "Projede kat balkonlarına ve ahşap malzeme kullanmaya ağırlık verdik. Dışarıdan görenler orada bir yaşama merkezi olduğunu hissedecek. Bahçeli balkonlarda huzur bulacak" dedi.

Dört ortaktan oluşuyor

Önay Grup, beş yıl önce Ömer Bulut, Nüvit Karagözlü, Ahmet Demezoğlu ve Yunus Akdaş'ın Türkiye'de ortaklık kültürünü geliştirmek amacıyla bir araya gelerek kurduğu bir şirket. Şirketin ismi bu dört ortağın isminin ilk harflerinden oluşuyor, ilk projeleri olan Esenbahçe Konutları'nın temelini 2006 yılında atan grup, 2009 yılında projeyi tamamlayıp sahiplerine teslim ettikten sonra Mayıs 2010 tarihinde Beylikdüzü'nde 3 bin 700metrekare üzerinde 42 bin 500 metrekare kullanım alanlı Onay Garden Residence'ın temelini attı.
Mortgage