01 / 05 / 2024

Önay Grup, Beylikdüzü ve Maslak'ta 2 yeni proje yapacak!

Önay Grup, Beylikdüzü ve Maslak'ta 2 yeni proje yapacak!

Yunus Akdaş, bugüne kadar birçok konut ve altyapı projesinde yer aldı, 3 ortağıyla birlikte 2005'te kurduğu ÖNAY Grup ile de markalı konut işine soyundu



MALATYALI işadamı Yunus Akdaş, aynı zamanda Malatyalı İşadamları Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı. 1984 yılında Malatya'da başladığı inşaat işlerini yaklaşık 23 yıl önce İstanbul'a taşıyan ve Malatyalıların kurduğu bir kooperatif için Bağcılar-Yüzyıl'da 320 konutluk siteyi 1988'de başlayıp 2 yılda bitiren Yunus Akdaş, bugüne kadar birçok konut ve altyapı projesinde yer aldı, 3 ortağıyla birlikte 2005'te kurduğu ÖNAY Grup ile de markalı konut işine soyundu.

İktisatçı olan ve mali müşavir kökenli olduğunu belirten Yunus Akdaş, "Çeyrek asra yakındır İstanbul'da birçok projeye imza attım. Anı zamanda 1990'dan bu yana tekstil-konfeksiyon piyasasının içindeyim. Crispino markasını büyüttüm, oğullarıma devrettim. İnşaatçı olarak önemli işlerin içinde yer aldım. İSTOÇ'un üçte birini inşa ettim. Sultanhamam kökenli olduğum için Güneşli'de Sultanhamam esnafı için inşaatlar yaptım. Cevizlibağ'da Tercüman Evleri'nin yanında bazı yüksek blokları inşa ettim. Güneşli'de iş merkezleri yaptım" diyor. Yunus Akdaş şöyle devam ediyor:

4 ortağın isminden geliyor
"2005'te 4 ortak ÖNAY markasını ortaya çıkardık. ÖNAY adı, diğer üç ortağım Ömer Bulut, Nüvit Karagözlü ve Ahmet Demezoğlu ile benim isimlerimizin ilk harflerinden oluşuyor. ÖNAY Grup olarak, Önay Garden Residence'de farklı bir tasarıma imza atmak istedik. Bu projemizle bölge müteahhitlerinin de dikkatini çektik. Gelip bizden bilgi alan müteahhit arkadaşlarımız oldu. 2030 yılının beklentilerini şimdiden öngörmeye çalıştık. İnsanlar evleri daha az kullanmaya başladı. Daha az misafir ağırlanıyor. Çay partileri, buluşmaları ev dışında. Konutlar da küçülüyor. Geniş ailelerin reisleri, 'Çocukları evlendirip dubleksi satacağım, 2+1 'e geçeceğim'diyor."

Terasta yarı olimpik havuz
KONUTTAN beklentinin değiştiğini söyleyen ve bu noktadan hareketle 2030 yılında bile 'keşke şu da olsaydı' dedirtmeyecek konut projesi geliştirdiklerini savunan Yunus Akdaş, şunları ekledi; "Önay Garden'da balkonlar doğal bahçe olarak düzenlendi. Bina terasmda yarı olimpik yüzme havuzu var. Hamam, şuana, fitnes merkezi, bilardo salonu, kafeterya terasta. Keyifli bir teras. Girişte 450 metrekare lobi var. 24 saat resepsiyon görevlisi olacak. Evden düğmeye basıp doktor, temizlik servisi, yemek talep edebileceksiniz. 28 stüdyo, 210 tane 1*1,135 tane 2+1 daire olacak. 12 tane de mağaza var. 2011 sonunda teslim edeceğiz. Talep, beklediğimiz gibi daha çok 1+1'lere."

Beylikdüzü'nde arz fazlası var ama, satanlar yine aynı bölgeden konut alımı yapıyor

ÖNAY Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Önay Garden Residence'de fiyatların 59 bin liradan başladığını belirtti, "Onların da sayısı azaldı. Bu daireler brüt 39 metrekare. 1 oda 1 salonlar, 50 metre ile 77 metrekare aralığında. 2 oda 1 salonlar 86-140 metrekare. 1+1'lerin de küçükleri bitti. Tamamı peşin 77 bin liraya 1+1'ler vardı. Şimdi, tamamı peşin 87 bin liralık 1+1 daireler var. 77 metrekare 1+l´ler, 137 bin lira" diyor.

Hangi fiyatlara talep var
Bölgede 100 bin lira ve altındaki fiyatlı dairelere daha yoğun talep olduğunu belirten Yunus Akdaş, "100 bin liranın üzerindeki dairelerde satış hızı yavaşlıyor. Mevcut fiyatlarla, 1+1 dairelerimiz teslim edildiğinde 8-10 yıl civarında kendini amorti edecek. Yatırımcı kazanacak. Metrobüs hattının uzatılması ile bölge daha da değerlenir. Biz zaten E-5'e 200 metre mesafedeyiz. 2011 sonuna kadar teslim edeceğiz. Yıl sonuna kadar satışları tamamlarız" diye konuşuyor. Akdaş şöyle devam ediyor: "Beylikdüzü'nde bir arz fazlası olduğu düşünülüyor. Fakat farklılaşan projelere talep devam ediyor. Biz de talep konusunda sıkıntı çekmiyoruz. Beylikdüzü'nde yeni siteler arasında el değiştirmeler de görülebiliyor. Yeni projelerden daire alanlar, değerlendiğini görünce satıp yeni projelere yönelebiliyor. Önay Garden'da da bu örneğe uygun müşterilerimiz var. Birbirinin benzeri projeler artınca, insanlar f arklı proje arayışına giriyor. Bu anlamda bir karmaşa var. Müşterinin kafası karışık."

İKİ yeni proje yolda

ÖNAY Garden'a 22 milyon dolar yatırım yapacaklarını belirten Yunus Akdaş, "Beylikdüzü ve Maslak'ta iki ayrı proje için de çalışmaları yoğunlaştırdık. Beylikdüzü'ndeki proje 500-600 dairelik, 40 milyon dolarlık bir proje. Kooperatif arsası. Maslak'ta ise arsa için pazarlık halindeyiz. Orada home-office projesi yapmak istiyoruz" dedi. Beylikdüzü'nde kat karşılığı oranlarının yüzde 30-45 aralığında olduğunu söyleyen Akdaş, "E-5'e cepheli arsalarda bu yüzde 45. Fakat bence önemli olan proje. İyi bir proje, yüzde 25-26 oranı ile yüzde 40'lıktan fazla kazandırabilir" diye konuştu.
Ali Öztürk/Hürriyet Seri İlanlar


Geri Dön