06 / 05 / 2024

Önay Grup Beylikdüzü ve Maslak'ta projeler gerçekleştirecek!

Önay Grup Beylikdüzü ve Maslak'ta projeler gerçekleştirecek!

Ortaklık kültürünü geliştirmek üzere 4 arkadaşın kurduğu Önay Grup, 5 yılda 2 proje geliştirince çıtayı yılda 2 projeye taşıdı. Beylikdüzündeki projede son rötuşları yapan grup, Maslakta da arazi arayışını sürdürüyor  



Ortaklık kültürünü geliştirmek üzere 4 arkadaşın kurduğu Önay Grup, 5 yılda 2 proje geliştirince çıtayı yılda 2 projeye taşıdı. Beylikdüzündeki projede son rötuşları yapan grup, Maslakta da arazi arayışını sürdürüyor

Beş yıl önce Ömer Bulut, Nüvit Karagözlü, Ahmet Demezoğlu ve Yunus Akdaş'ın Türkiye'de ortaklık kültürünü geliştirmek amacıyla bir araya gelerek kurduğu Önay Grup,  Beylikdüzündeki 15 kat üzerine yükselen 373 konutluk  Önay Garden Residencede sona yaklaşıyor. Yeni planlarını 600 konutla yine Beylikdüzü üzerine yapan firmanın bir diğer fikri ise Maslakta proje geliştirmek.

Dört ortak tarafından kurulduktan sonra ilk projeleri olan Esenyurt'ta ki Esenbahçe Konutları' nı 2009 yılında tamamlayan  Önay Grup,  bunun ardından Mayıs 2010 tarihinde Beylikdüzü'nde Önay Garden Residence  projesine başladı. Gru bun Beylikdüzü ve Maslak'ta iki yeni projeye hazırlan dığını dile getiren Önay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş,
"Beylikdüzü'ndeki projenin çalışmaları bitti. İki etaptan oluşan bir proje düşünüyoruz ve toplam 600 daire yer alacak. İlk etapta yaklaşık 200 dairelik bir konut projesi, ikinci etapta ise, rezidansla rın olduğu bir proje olacak. 40 milyon dolarlık yat ırım yapacağımız bu projeyi yılsonuna doğru satışa çıkaracağız diye konuştu. Konsept hakkında küçük detaylar veren Akdaş, Bu projede de, 'misafir odası' konsepti geliştiriyoruz. Her blokta dairelerden ayrı olarak, içinde mutfağı, banyosu olan daha küçük daireler hazırlayacağız"  diye konuştu.

Maslak'ta proje geliştirme konusunda arazi arayışında olduklarını da vurgulayan Akdaş,  Gürcistan'dan alışveriş merkezi konusunda teklifler aldıklarına da işaret etti.  Türkiye'de de alışveriş merkezi yatırımları olacağını ifade eden Akdaş, Beylikdüzü'nde çarşı ve rezidansın birlikte olduğu proje teklifleri aldıklarını söyledi. Akdaş, "Büyük ölçekli bir proje geldiğinde, birlikte iş yapabileceğimiz 3-4 firma ile görüşüyoruz" diye konuştu.

Sırada yeni projeler var
Yurtdışından gelen alışveriş merkezi yatırımı tekliflerini de değerlendir diklerini belirten Akdaş, Önay Garden Residence projemizde artık sona yaklaşıyoruz. 3 bin 700  metrekare  arsa üzerinde 42 bin 500 metrekare kullanım alanlı  projeyi 2011 yılı içinde bitirerek sahiplerine teslim edeceğiz diye konuştu.

Yeşilden vazgeçmiyor
Önay Garden'de sosyal tesisleri ve havuzu  yukarılara taşıdı klarını dile getiren Yunus Akdaş, yeşilin kendileri içi n vazgeçilmez olduğunu söyledi. Akdaş, bu proje ile İstanbul'un her yerinin beton olduğunu söyleyenlere, Önay Garden Residence'de doğal yeşil ve ahşap malzemenin ağırlıkla kullanıldığını söyledi. Doğallığın  önde olduğuna vurgu yapan Akdaş, "Projede kat balkonlarına ve ahşap malzeme kullanmaya ağırlık verdik. Dışarıdan görenler orada bir yaşama merkezi olduğunu hissedecek. Bahçeli balkonlarda huzur bulacak" dedi.

Sosyal alanları zengin
Sosyal alanları bakımından hayli zengin olan ve rezidans hizmeti sunulan Önay Garden'de fitness salonu, squash alanı, kafeterya ve kafeterya terası, bilardo ve masa tenisi, sauna ve masaj salonu, buhar odası, Türk hamamı, kat bahçeli daireler, teraslı açık yarı olimpik yüzme havuzu, terasta güneşlenme alanı, butik mağazalar, kreş, lobi, otopark, vale, 7-24 güvenlik yer alıyor.

Hedef 2008 öncesini yakalamak
İnşaat sektörü 2011 yılında yaklaşık  yüzde 15  ile 20 arasında bir büyüme gerçekleştireceğini düşün en Akdaşa göre bu büyüme  oranı ile Türkiye 2008 önceki performansını yakalayacak. Bu olumlu taleplerin ortaya çıkmasındaki en öne mli nedenlerden biri olarak da kredilerdeki faiz oranlarının  uygunu olmasını belirten Akdaş, Türk girişimci gelecekte inşaat sektöründe daha da ileri bir seviyeye ulaşaca ğından ve önemli miktarda dövizler kazandıracağından hiç şüphem yoktur diye konuştu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön