Kent Haberleri

Onaylanan hesaplara her ay peş peşe 1250 TL destek parası yatacak! Aile destek ödemelerine zam geldi mi?

Aile Destek Paketi ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih merakla araştırılırken Ocak ayı zammı yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Peki aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı?Ayrıca asgari ücret zammı sonrası Aile Destek Programı ödemeleri ne kadar, kaç TL olacak sorusu da yanıt aramaya başladı

Yeni yılın gelmesiyle birlikte dar gelirli hanelere sağlanaan bu ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı yeni gün merak ediliyor. Ayrıca asgari ücret zammı sonrası Aile Destek Programı ödemeleri ne kadar, kaç TL olacak sorusu da yanıt aramaya başladı.

 

Aile Destek Programı ödemeleri ocak ayının ilk gününde de gündeme geldi. Sosyal destek ödemeleri kapsamına giren Aile Destek Programı ödemeleri 850 ile 1.250 lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle veriliyor. Peki, ocak ayı Aile Destek Ödemeleri ne zaman yapılacak?, zam gelecek mi? 

OCAK AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı ödeme tarihiyle ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Derya Yanık sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı duyruda, "Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine, Aile Destek Programı ödemelerinin yeni yıldan önce hesaplara yatırılması için çalışmalara başladık." diye kaydetti.

 

AİLE DESTEK PARASI ARTACAK MI, NE KADAR OLACAK?

Aile destek yardımı ödemelerinden faydalanan vatandaşlar, asgari ücret zammı sonrası desteğin artıp artmayacağı merak ediyor. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 lira-1250 lira olarak güncellemişti.

Yeni yılda ödemelerin miktarının ne kadar olacağına yönelik bir açıklama henüz gelmedi. Konuyla ilgili gelişmeler geldiğinde haberlerimizde yer vereceğiz.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

 

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Mavi Kart sahibi olması,
Türk vatandaşı olmaması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi veya kişilerin olması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

TOKİ 2023 5.etap kura çekiliş tarihleri gün gün belli oldu! İşte il il peş peşe çekilecek 2023 Ocak TOKİ kura takvimi

Beklenen oldu! Euro kurunda son dakika sürprizi görenleri şaşkına çevirdi! Elinde Euro olanların acil bakması gerek

Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023...