Önder Uzel'den emlakta kar etmenin altın kuralları!
Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisi içindeyken vârisler arasındaki miras kavgası yüzünden iflas eden Uzel Traktör Fabrikası'nın hissedarlarından Önder Uzel, emlakta kâr etmenin yollarını açıkladı
Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisi içindeyken vârisler arasındaki miras kavgası yüzünden iflas eden Uzel Makine’nin Eyüp Rami’de bulunan traktör fabrikası, borçları nedeniyle icradan satışa çıkarılmıştı. Eyüp Rami'deki fabrika ve içindeki ekipmanların yanı sıra fabrikaya ait 4 ayrı taşınmaz da icradan satılığa çıkarılmıştı.
Uzel Makine Sanayi A.Ş'ye bağlı İstanbul Rami'de bulunan Uzel Traktör Fabrikası'nın, alacaklıların isteği üzerine icradan satışa çıkarılması ile ilgili olarak Uzel Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, icradan satışa engel olamamıştı.
Önder Uzel şimdi de yatırımcılara emlakta kar etmenin yollarını anlattı. Uzel haricinde gayrimenkul danışmanlık firmalarından Century 21 Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, yatırımcılara uyarıda bulundu.
Önder Uzel, birçok farklı etkenden dolayı emlak fiyatlarındaki hassas dengenin değişebileceğini ve yaşanan bu dalgalanma yüzünden zarar edebileceklerini belirterek, yatırımcılara uyarılarda bulundu.
Emlak yatırımından yüksek kazanç elde etmenin formülünün herkesin bildiği gibi o konutu ucuzken almaktan geçtiğini ifade eden Uzel şunları söyledi: "Bir şeyi ucuzken almak ve değeri arttığında satmak ticaretin altın kuralıdır. Ancak bu, 'ucuza al, pahalıya sat' durumu günümüzde oldukça büyük titizlik gerektiren ve düşüncesizce yapıldığında yatırımcının büyük zarar etmesine neden olabilen bir alandır. Emlak sektöründe yatırım, her şeyden önce risk içeren bir yatırım biçimidir ve geleceğe yönelik riskler doğru analiz edilmelidir. Yatırım yapılacak gayrimenkulün kazancı uzun vadede alınan risklerden az ise, o gayrimenkule yatırım yapılmaması gerekir çünkü kazanç sağlamak oldukça risklidir."
Yatırımcının sabrı kar getiriyor
Emlak yatırımının son derece uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu hatırlatan Uzel, uzun vadeli riskler konusunda da doğru analiz yapılması gerektiğine dikkat çekti. Konut almadan önce bu tür risk gruplarının tamamının araştırılması gerektiğini anlatan Uzel şöyle devam etti: "Emlak yatırımı yapılırken karşılaşılabilinecek risklerin asgariye indirilmesi gerekir. Tüm bu konularda herhangi bir risk içermeyen gayrimenkullerin arasında en uygun fiyata sahip olanının seçilmesi de, uzun vadede 'karlılık' açısında büyük önem taşımaktadır. Emlak yatırımcılarının sahip olması gereken en büyük özelliklerden birisi de; sabırlı olmaktır. Çoğu yatırımcı normal değerinin çok üzerinde olmasına rağmen bazı konutları kaçırmamak adına acele verilen kararlar ile yanlış yatırımlar yapmaktadır. Yatırımcının bu tür durumlarda gayrimenkulü kaçırmayı değil, uzun vadede elde edeceği karı düşünmesi ve farklı alanlara yönelerek karlılık açısında daha faydalı yatırımlar yapması gerekir."
Yatırımınızı şansa bırakmayın!
Century 21 Yönetim Kurulu Başkanı Uzel, yatırım öncesinde inşaat maliyetlerinden başlayarak tüm harcanan paranın hesaplanması ve satış esnasında piyasaların ne durumda olacağının da iyi düşünülmesi gerektiğini kaydetti. Uzel, "Aksi halde emlak sektörüne yatırım yaparak kazanç sağlamak, tamamen şansa bırakılmış demektir" diye konuştu. Yatırımcıların özellikle konutun yada taşınmazın bulunduğu bölge durumuna ayrıca dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Uzel, "Bölgenin imar durumları, önümüzdeki 5 yıl içinde bölgenin değerini etkileyebilecek devlet yatırımları, bölgenin ticari değeri, geleceği yönelik yatırımlarınızda yön verecek başlıca pusulanız olacaktır" şeklinde konuştu.
Konut alırken bunlara dikkat!
Önder Uzel özellikle konut alırken incelenmesi gerekenleri şöyle sıraladı:
-İmar ve iskan izinleri
-Tapunun sorunsuz olması
-Yapı kullanım belgesi
-Gayrimenkulün bulunduğu bölgede gelecekte bir kamulaştırma olup olmayacağı
-Konutlarda zemin incelenmesinin doğru şekilde yapılması
-Deprem ve diğer doğal afetlere karşı dayanıklılık
-Kooperatif yapılarında ortak kullanılan alanları ve hakları
patronlardunyasi.com
Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Emlak sektörüne yatırım yapmak, uzun vadede doğru bir planlamayı gerektiriyor. Gayrimenkul danışmanlık firmalarından Century 21 Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, uyarılarda bulundu. Kazanç elde etmenin yolunun konutu ucuzken almaktan geçtiğini ifade eden Uzel şunları söyledi, "Yatırım yapılacak gayrimenkulün kazancı uzun vadede alman risklerden az ise, o gayrimenkule yatırım yapılmaması gerekir. Çünkü kazanç sağlamak oldukça risklidir."
7 ADIMDA DİKKAT EDECEKLERİNİZ
-İmar ve iskan izinleri
-Tapunun sorunsuz olması
-Yapı kullanım belgesi
-Bulunduğu bölgede gelecekte bir kamulaştırma olup olmayacağı
-Konutlarda zemin incelenmesinin doğru şekilde yapılması
-Deprem ve diğer doğal afetlere karşı dayanıklılık
-Kooperatif yapılarında ortak kullanılan alanları ve hakları.
Posta
Haber Ekononi Gazetesi'nde şöyle yer aldı;
EV almak karlı bir .yatırım aracı olarak görünse de, bazı eksik bildiklerimiz den dolayı ciddi zararlar görebilmemiz kaçınılmaz olur.
Emlak sektörü son yıllarda yüksek getirişi nedeniyle diğer yatınm araçlanna kıyasla ülkemizde popülerliğini artıran yatırım araçları arasında yer alıyor. Bu alana yatırım yapmak, her ne kadar karlı ve risksiz olsa da, uzun vadede doğru bir planlama yapmayı gerektiriyor. Dünyanın lider gayrimenkul danışmanlık firmalarından Century 21 Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, birçok farklı etkenden dolayı emlak fiyatlarındaki hassas dengenin değişebileceğini ve yaşanan bu dalgalanma yüzünden zarar edebileceklerini belirterek, yatırımcılara uyarılarda bulundu. Emlak yatırımından yüksek kazanç elde etmenin formülünün herkesin bildiği gibi o konutu ucuzken almaktan geçtiğini ifade eden Uzel şunları söyledi: "Bir şeyi ucuzken almak ve değeri arttığında satmak ticaretin altın kuralıdır. Ancak bu, 'ucuza al, pahalıya sat' durumu günümüzde oldukça büyük titizlik gerektiren ve düşüncesizce yapıldığında yatırmanın büyük zarar etmesine neden olabilen bir alandır.
Emlak sektöründe yatırım, her şeyden önce risk içeren bir yatırım biçimidir ve geleceğe yönelik riskler doğru analiz edilmelidir. Yatırım yapılacak gayrimenkulün kazancı uzun vadede alman risklerden az ise, o gayrimenkule yatırım yapılmaması gerekir çünkü kazanç sağlamak oldukça risklidir. "Emlak yatırımının son derece uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu hatırlatan Uzel, uzun vadeli riskler konusunda da doğru analiz yapılması gerektiğine dikkat çekti. Konut almadan önce bu tür risk gruplarının tamamının araştırılması gerektiğini anlatan Uzel şöyle devam etti: "Emlak yatırımı yapılırken karşılaşılabilinecek risklerin asgariye indirilmesi gerekir. Tüm bu konularda herhangi bir risk içermeyen gayrimenkullerin arasında en uygun fiyata sahip olanının seçilmesi de, uzun vadede 'karlılık' açısında büyük önem taşımaktadır. Emlak yatırımcılarının sahip olması gereken en büyük özelliklerden birisi de; sabırlı olmaktır. Çoğu yatırımcı normal değerinin çok üzerinde olmasına rağmen bazı konutlan kaçırmamak adına acele verilen kararlar ile yanlış yatırımlar yapmaktadır. Yatırımcının bu tür durumlarda gayrimenkulü kaçırmayı değil, uzun vadede elde edeceği kan düşünmesi ve farklı alanlara yönelerek karlılık açısında daha faydalı yatırımlar yapması gerektir."Century 21 Yönetim Kurulu Başkam Uzel, yatırım öncesinde inşaat maliyetlerinden başlayarak tüm harcanan paranın hesaplanması ve satış esnasında piyasaların ne durumda olacağının da iyi düşünülmesi gerektiğini kaydetti. Uzel, "Aksi halde emlak sektörüne yatırım yaparak kazanç sağlamak, tamamen şansa bırakılmış demektir" diye konuştu.
Ekonomi Gazetesi
Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Century 21 Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, emlak fiyatlarındaki hassas dengenin değişebileceğini ve yatırımcıların zarar edebileceklerini belirterek önemli uyarılarda bulundu. Uzel, "Yatırım yapılacak gayrimenkulün kazancı uzun vadede alınan risklerden az ise, o gayrimenkule yatırım yapılmaması gerekir çünkü kazanç sağlamak oldukça risklidir" diye konuştu. Önder Uzel, konut alırken incelenmesi gereken konuları şöyle sıraladı: "İmar ve iskan izinleri, tapunun sorunsuz olması, yapı kullanım belgesi, gayrimenkulün bulunduğu bölgede gelecekte bir kamulaştırma olup olmayacağı, konutlarda zemin incelenmesinin doğru şekilde yapılması, deprem ve diğer doğal afetlere karşı dayanıklılık ve kooperatif yapılarında ortak kullanılan alanları ve hakları."
Yeni Yüzyıl