29 / 04 / 2024

Oraclenin CEOsu Larry Ellison ABDnin ilk emlak milyarderi!

Oraclenin CEOsu Larry Ellison ABDnin ilk emlak milyarderi!

Yüzbinlerce Amerikalı ekonomik kriz yüzünden evlerini kaybederken, Oracleın kurucusu ve CEOsu Larry Ellison 1 milyar dolar değerinde emlağa sahip ilk Amerikalı oldu. Ellison, Monopoly tahtasındaki tüm evleri alınca duracağım dedi



En son Nevada eyaletinde bulunan Tahoe gölü kıyısından değerleri yaklaşık 100 milyon doları bulan bir dizi gayrimenkul yatırımı yaparak emlak varlığını 1 milyar dolara çıkaran Larry Ellison, bu alanda yatırımlarını sürdüreceğini söyledi.

Emlak için doğru zaman

Uçak ve otomobil koleksiyonu da olan 67 yaşındaki Ellisonun yeni yatırımları ile ilgili Amerikan iş dünyası Emlak fiyatlarındaki düşüşü göz önüne alınırsa, doğru zaman yorumu yapıyor. Geçen yıl Amerikanın en büyük yelken yarışı Cup fo Americayı kazanarak zirveye çıkan Ellison, Rising Sun isimli dünyanın 8inci büyük yatını müzik devi David Geffene satıp, emlak yatırımlarını artırmaya başlamıştı.

33 milyar dolar serveti var

33 milyar dolarlık serveti ile Forbes dergisinin en zengin Amerikalılar listesinde üçüncü sırada yer alan Larry Ellisonun sahip olduğu gayrimenkullerden bazıları şöyle:

2004te 180 milyon dolara Malibuda 12 gayrimenkul alan Ellisonun Carbon Beachdeki malikanesi 65 milyon dolar.

Woodside Kaliforniyada Japon mimarisiyle inşaa ettirdiği 110 milyon dolarlık 9 bin 300 metrekarelik gölü bulanan bir malikanesi de bulunan Ellisonun Rhode Islandda ise 10.5 milyon dolar değerinde mülkü buluyor.

Ellison, 2011 yılında ise 42.9 milyon dolara Rancho çölünde, özel golf sahası ve gölü olan olan bir malikane daha satın aldı. Ellison 1 milyar dolarlık gayrimenkule Tahoe gölü kıyısından değerleri 100 milyon doları bulan bir dizi gayrimenkul yatırımı yaparak ulaştı.

HÜRRİYET


Geri Dön