29 / 04 / 2024

Ordu altyapı projeleri ortak akılla planlanacak!

Ordu altyapı projeleri ortak akılla planlanacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, alt yapı çalışmalarında koordinasyonu sağlamak ve il genelinde sağlam bir alt yapı oluşturmak amacıyla “Alt Yapı Koordinasyon Sistemi”ni uygulamaya koydu.




Ordu Büyükşehir Belediyesi, alt yapı çalışmalarında koordinasyonu sağlamak ve il genelinde sağlam bir alt yapı oluşturmak amacıyla “Alt Yapı Koordinasyon Sistemi”ni uygulamaya koydu.


Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)’ndan Doğrudan Faaliyet Desteği  (DFD) almaya hak kazanan proje kapsamında geliştirilen “Alt yapı Koordinasyon Sistemi” hakkında, il genelinde alt yapı yatırımları bulunan kurum ve kuruluşlara yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi.


BİRİNİN YAPTIĞI İŞİ DİĞERİ BOZAMAYACAK


Toplantıda konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, Ordu’nun alt yapısını ortak akılla planlamaya çalıştıklarını belirterek; “Alt yapı Koordinasyon Sistemi sayesinde bir kurumun yaptığı işi bir başka kurum bozmayacak, işler belirlenen takvime uygun olarak birbirini tamamlayan nitelikte olacak” dedi.


ALT YAPIDA DEVRİM GİBİ BİR UYGULAMA


Ordu Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından, AYKOME Şube Müdürlüğünün talep ve ihtiyaçları doğrultusunda Ordu Coğrafi Veri Küresi Platformu üzerinde geliştirilen Alt yapı Koordinasyon Sistemi ile:


·         Farklı alanlarda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmalara ait bilgiler bir merkezde toplanacak böylece güncel ve güvenilir verilere kolay erişim sağlanacak.


·         Alt yapıya ilişkin tüm veriler coğrafi altlıklar (harita, uydu görüntüsü) üzerinden girilip görüntülenebilecek.


·         Alt yapı çalışmalarında koordinasyon eksikliğinden kaynaklanan aksama ve gecikmenin önlenmesi sağlanacak.


·         Alt yapı yatırımlarıyla ilgili tüm süreçler verimli ve etkin bir şekilde yönetilecek.


·         Kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve iş birliği kapasitesi artırılacak.


·         Daha gerçekçi ve uygulanabilir alt yapı projeleri hazırlanacak.


·         Yatırımların planlanması esnasındaki bürokratik süreçler ortadan kaldırılarak alt yapı çalışmaları çok daha kısa sürede tamamlanacak.


·         Kaynak ve zaman kaybının önüne geçilecek.


Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya il genelinde alt yapı yatırımları bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri ve teknik personelleri katıldı.



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön