29 / 04 / 2024

İstanbul'daki altyapı projeleri 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı!

İstanbul'daki altyapı projeleri 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı!

İstanbul'daki altyapı projelerinin 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirten Hasan Rahvalı, "Sadece İstanbul'la ilgili altyapı projeleri yürüyen veya planlananlar eklendiğinde 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmış durumda" dedi.




Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, Türkiye'nin müteahhitlik hizmetlerinde oyun kurucu olması gerektiğini vurguladı. Rahvalı: "Master plan ve mimari projelerin hazırlanması, fizibilite çalışmaları, finansal raporların oluşturulması, fmansal kaynak temini, ihale dosyasının hazırlanması, proje yönetimi ve değerleme gibi hizmetler dünya çapında marka olmuş şirketlerden alındığı için ülkemiz için döviz kaybına neden oluyor. Oysa ülkemiz ve kardeş ülkeler çok iyi seviyede yetişmiş insan kaynağına sahip. Bu hizmetleri iç kaynaklardan ve kardeş ülkelerden temin etmeliyiz" dedi. Rahvalı. inşaat malzemelerinin ithal edilmesinin maliyetleri artırdığına ve yine döviz kaybma sebep olduğuna dikkat çekti.

 

ALT YAPI PROJELERİ 200 MİLYAR DOLARI BULDU 

İstanbul'daki altyapı projelerinin 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirten Rahvalı şöyle konuştu: "Sadece İstanbul'la ilgili altyapı projeleri yürüyen veya planlananlar eklendiğinde 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmış durumda. Bunlar Avrasya Tüneli, 3. Köprü, Kanal istanbul, kentsel dönüşüm projeleri. Yine İstanbul'da yaklaşık 4 milyon konut bulunuyor. Sadece konut değil, iş yerleri, resmi binaların da dönüşümü gerekiyor. 

Öte yandan Ağaoğlu Şirketler Grubu Ataşehir'de var olan ofis ihtiyacını gidermek üzere My Newwork Projesi'ni hayata geçiliyor, istanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alacak My Newwork içerisinde, 34-5 bağımsız bölümün yer alması planlanan projede ofisler halicinde restoran, kafe, mağazalar- gibi alanlar bulunuyor. 


Star Yılbaşı


Geri Dön