23 / 07 / 2024

Ordu Boztepe'ye 8 kilometrelik merdiven geliyor!

Ordu Boztepe'ye 8 kilometrelik merdiven geliyor!

Ordu Boztepe'ye merdivenle çıkılabilmesi için proje hazırlandı. 12 bin 500 basamaklı merdivennin ihalesi yakında yapılacak.




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bir takım açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başkan Enver Altınordu ilçesi ve 530 rakımlı Boztepe arasında uygulanması planlanan merpen projesinin hazır olduğunu belirtt. 

Enver Yılmaz, Boztepe'ye çıkılabilmesi için daha önce teleferik yapıldığını hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı; "Şimdi de yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda ve 12 bin 500 basamaklı merpenle çıkılabilecek. Bu proje şimdiden Ordululardan tam not aldı." 

İhalesi yakında 

Merpen projesine kısa sürede başlamayı planladıklarını söyleyen Yılmaz, Boztepe'nin dört mevsim turist çektiğini belirtti. Yılmaz konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Deniz seviyesinden Boztepe'ye ulaşacak merpen, dünyanın en uzun merpenlerinden biri olacak. Beklentimiz bu projenin tamamlanmasının ardından Boztepe'ye gelen turist sayısını ikiye, üçe katlamak. Boztepe'ye geliştirdiğimiz merpen projesiyle hem ilimiz hem de bölgemiz yeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Projede kısa sürede ihaleye çıkılacak. Ardından da çalışmalara başlanacak."

Macera Parkı projesi de hazır

Başkan Yılmaz, Boztepe'ye Macera Parkı Projesi'nin de hazır olduğunu müjdeledi. Yılmaz, merpenle birlikte bu projeyi de Orduluların hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi. 


Geri Dön