30 / 04 / 2024

Ordu Boztepe'ye 800 kişilik seyir terası!

Ordu Boztepe'ye 800 kişilik seyir terası!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, adına türküler yakılan, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği, 520 rakımlı Boztepe'ye 800 kişilik dev seyir terası kuruyor.




Ordu Büyükşehir Belediyesi, adına türküler yakılan, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği, 520 rakımlı Boztepe'ye 800 kişilik dev seyir terası kuruyor. Başkan Enver Yılmaz, "Boztepemiz seyir terası, macera parkı, bungalov evler, dinopark ve uluslararası paraşüt pisti projesiyle yılın her mevsimi turist çekecek bir cazibe merkezi olacak" dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi, şehri kuşbaşı gören ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Boztepe'nin cazibe merkezi olması için çalışma başlattı. Bu kapsamda Boztepe'de 48 bin 430 m2 lik alanda yılın her mevsimi ziyaretçilerin tüm gün keyifle vakit geçirebileceği projeleri hayata geçiriyor.

 

HER MEVSİM, HER SAAT VE HER GÜN YAŞAYAN BİR ALAN OLACAK

 

Uygulanacak projeyle Boztepe'nin dünyada adından söz ettirecek bir eğlence ve seyir alanı olacağını belirten Başkan Yılmaz, "800 kişilik amfi-tiyatro ve seyir terasıyla ziyaretçiler, Altınordu'nun muhteşem güzelliğini doyasıya yaşayacak. Burada düzenlenecek etkinliklerle bölgeyi 7 gün 24 saat yaşayan bir alan hâline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

 
DOĞA DOSTU PROJE

 

48 bin 430 m2 lik alana kurulacak konsept projeyle ilgili bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, "35 bin 838 m2 lik alanda macera parkı, dinopark, piknik alanı ve gazebolar yer alıyor. Macera parkı içerisinde 8 yaşından büyüklere ve yetişkinlere uygun 4 etaptan oluşan zipline parkuru ve 3-14 yaş arası çocuklar için ağ trambolin aktivitesi var. Proje dâhilindeki aktivite alanları, eğitimli personeli ve son teknolojiyle tasarlanmış tesisleriyle bir bütün olarak işletmeye açılacaktır. Daha önce bölgede bulunan ağaçları tescil ettirmiştik. Kesinlikle mevcut dokuyu bozmadan doğa dostu bir proje olacak" şeklinde konuştu.

 

ULUSLARARASI PARAŞÜT PİSTİ

 

Paraşüt sporunun merkezlerinden biri olan Boztepe'de bu spor dalına gönül verenleri de unutmadıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Paraşütçüler için uluslararası yeterliliği olan kalkış alanı tasarlıyoruz. Paraşüt kullanıcıları için nitelikli bir tesis de Boztepe'de uygulayacağımız konsept proje içerisinde yer alıyor" dedi.

 

Başkan Enver Yılmaz, Boztepe'ye teleferik ulaşımının yanında yolla ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirterek mevcut yolun standartlara uygun hâle getirilmesi için çalışma başlatıldığını sözlerine ekledi. 

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön