29 / 04 / 2024

Ordu Büyükşehir Belediyesi projelerini MIPIM'de tanıttı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi projelerini MIPIM'de tanıttı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1418 Mart tarihlerinde Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e ilk kez katılarak, projelerini tanıttı.



Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1418 Mart tarihlerinde Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e ilk kez katılarak, projelerini tanıttı. 89 ülkeden yaklaşık 22 bin gayrimenkul profesyoneli ile 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşunu bir araya getiren fuara ilk kez katılıklarını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Fuara katılan yatırımcılara, Türkiye ve Ordu'da ki yatırım fırsatları ve potansiyelini anlatıp, ilimize davet ettik. Ordu-Giresun Havalimanı, Ünye Limanı, Melet Irmağı Projesi ve Kayak Tesisi projelerimiz ise büyük ilgi gördü. Biz hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da ve dünyada ses getirecek bir Ordu'nun altyapısını oluşturma çabasmdayız" dedi. Yümaz, Hilton ve Shereton'ın üst yöneticileri ile Barcelona, Düseldorf ve Köln belediye yetkililerinin yanı sıra, Ordu'da yatırım yapmak isteyen 25 ülkeden 37 yatırımcıyla birebir görüşmeler yaptıklarını belirtti. 


Dünya 



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Dünyanın en prestijli gayrimenkul ve şehircilik fuarı MIPIM'e bu yıl katılan Ordu yatırımcıların dikkatini çekti. 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuıuluşunu bir araya getiren fuarda, deniz üzerine inşa edilen Avrupa'nın ilk ve tek havalimanı ile gövde gösterisi yapan Ordu, Ünye Limanı, Çambaşı Kayak Tesisi ve Melet Karma Rekreasyon projesi maketleri ile yatırımcıların büyük ilgisini çekti. MIPIM 2016'nın Türkiye çıkarmasına sahne olduğunu söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türkiye'nin gayrimenkul firmaları kadar, MIPIM'de belediye başkanları öncülüğünde açılan stantların ülke tanıtımına büyük etkisi olduğunu belirtti. Başkan Yılmaz, Ordu ilinin ise tarihinde ilk kez Cannes'te düzenlenen MIPIM Fuan'na katılım gösterdiğini söyledi. 


ORDU YA DAVET ETTİ 


MIPIM Fuarı'nda Ordu standına gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarım dile getiren Başkan Yılmaz, "Tam 25 ülkeden 37 yatınmcıyla birebir görüşme fırsatı bulduk. 

Bir çoğu ise standımızı ziyaret ederek görevli arkadaşlarımızdan ilimizle ilgili bilgiler cildi. Standımıza gösterilen ilgi ise bizleri mutlu etti. Fuara katılan yatırımcılara, Türkiye ve Ordu'da ki yatırun fırsatları ve potansiyelini anlatıp, ilimize davet ettik. Ordu-Giresun Havalimanı, Ünye limanı, Melet Irmağı Projesi ve Kayak Tesisi projelerimiz ise büyük ilgi gördü" diye konuştu. 


HEDEF MARKA ŞEHİR OLMAK 


Ordu'yu marka bir şehir yapmak için çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Biz hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da ve dünyada ses getirecek bir Ordu'nun altyapısını oluşturma çabasındayız. Bunun içinde güzel Ordu'muzu tanıtmak, yatırımcıya hem yerel, hem de merkezi yönetim olarak yanlarında olduğumuzu göstermek için MIPIM'de yer aldık. MIPIM Fuarı'nda yerli ve yabancı yatırımcılardan çok büyük bir ilgi gördük"



4 PROJE TANITTI 


Ordu'nun 4 projesi Cannes'da tanıtıldı. Bu projeler hakkında bilgi veren Yılmaz. "320 milyon liralık havalananı şehre büyük değer kattı. Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi ni 50 milyon lira yatırımla tamamladık. 652 dönüm alanda konaklama imkanı da var. Bu merkeze ilave yabrımlar planlanıyor. 400 milyon dolar yatırım yapılan Ünye Limanı büyütülecek. Melet Irmağı projesi ise şehrin merkezinde. 120 milyonluk yatırım bu yıl başlayacak. Şehrin ortasından 8 kilometre boyunca akan Melet ırmağı çevresine yaşam merkezi kurulacak. Irmak etrafına marina, otel, acık hava müzesi, amfi tiyatro. aqua park ve cocuk köyü yapılacak" dedi. Enver Yılmaz Ordu'da bir yıl içinde havalimanına yakın bir bölgede 'Çikolata Park' açacaklarını söyledi. 64 dönüm alana yapılacak yatırımla butik çikolata üretimi yapılacağını belirten Yılmaz," 12 milyonluk yatırımı yapmadan önce Avrupa'daki örnek projeleri inceledik. İsviçre ve Belçika'da butik çikolata yapımı yaygın. Biz bu tesisin yanına gezi ve oyun alanları da yapacağız" dedi dedi. Fuara Ordu heyetinde Vali îrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkam Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu Ordu Ticaret Odası Başkanı Servet Şahin,Genel Selaeter Yardımcısı Bülent Civelek, Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Servet Güngör ile görevli personeller katıldı. 



Hürriyet


Geri Dön