27 / 04 / 2024

Ordu Havalimanı taş ocağı, katı atık depolama tesisi olacak!

Ordu Havalimanı taş ocağı, katı atık depolama tesisi olacak!

Çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağını, katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor.




Ordu’nun çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağı arazisini katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor. Depolama alanında çöpün değil, Ünye Çimento’da işlenerek ortaya çıkan son ürünün toplanacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tesisin çevreye hiçbir zararı olmayacağını söyledi.

 

“TESİSİN ÇEVREYE HİÇBİR ZARARI OLMAYACAK”

 

Ordu-Giresun Havalimanı için kullanılan taş ocağının yüklenici firmadan 20 yıllığına kiralandığını belirten Başkan Enver Yılmaz; “Kiralanan alana da sözleşmede olduğu gibi katı atık depolama tesisleri kurulacak. Şu anda Ordu şehir merkezinde yaptığımız bu depolama alanını, Altınordu ilçesiyle sınırlı tutmayıp Mesudiye'den itibaren 19 ilçenin katı atık depolama alanı yapacağız. Çevreye zarar vermeyen bir tesis olacak” dedi.

 

“DEPOLANACAK OLAN ÇÖP DEĞİL, İŞLENEN ÜRÜNÜN SON HALİ”

 

Kurulacak olan katı atık depolama tesisinin çevrede görsel kirlilik oluşturmayacağı, kötü koku yaymayacağı ve etrafa hiçbir zararı olmayacağını vurgulayan Başkan Yılmaz; “Çöp ihalesiyle birlikte bir bütün olarak düşündüğümüzde çöpün tonunu Ünye Çimento'ya 5 TL'ye satmıştık. Burası o kategoride değerlendirilerek çöpün değil, ortaya çıkacak son ürünün toplanma merkezi olacak. Ordu’nun çöpünü Altınordu, Ünye ve Fatsa arasında yeni oluşturduğumuz toplama merkezlerinde topluyoruz. Bu çöpü ayrıştırıyor, daha sonra Ünye Çimento'ya gönderiyoruz. Ünye Çimento çöpü işliyor, ortaya gübre ve yol alt malzemesi çıkıyor. Bahsettiğimiz ürün de bu zaten. Gübre ve yol alt malzemesi, taş ocağında kuracağımız katı atık depolama tesisinde stoklanacak” şeklinde konuştu.

 

“50 KİŞİ BU TESİSTE İSTİHDAM EDİLECEK”

 

Çöpün her tonundan Büyükşehir Belediyesi’nin 5 TL gelir elde edeceğini ifade eden Başkan Yılmaz, bu tesiste yaklaşık 50 kişinin çalışarak istihdam edileceğini ifade etti.

 

“ÇALIŞMALAR BAKANLIK ONAYINDAN SONRA BAŞLAYACAK”

 

Tamamen standartlara uygun bir tesis olacağını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, çalışmalara Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli rapor alındıktan sonra başlanacağını söyledi.


Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön