09 / 05 / 2024

Ordu havalimanı taş ocağı arazisi son durum

Ordu havalimanı taş ocağı arazisi son durum

Çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağını, katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir belediyesinden kaçırılmayacak fırsat: 5 taksitle tam 21 konut satacak!

Ordu İli Akkuş Belediye Başkanlığı, Ordu Akkuş'ta yer alan 21 adet konut için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen satış ihalesi 9 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Ordu Çamaş 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Ordu Çamaş sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Ordu Çamaş’ta kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Ordu Çamaş’ta inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Ordu Çamaş sosyal konut projesi

TOKİ Ordu'da 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ordu Akkuş'ta hayata geçireceği 2 yeni okulun ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Ordu Akkuş'ta acele kamulaştırma kararı!

Ordu ili Akkuş ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu'da arazi anlaşmazlığı kavgası: 2 ölü!

Ordu Akkuş'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada 2 kişi hayatını kaybetti. Ölen kişilerin aileleri arasında da 17 yıl önce yaşanan bir cinayet nedeniyle husumet olduğu öğrenildi...

Bakanlık'tan Atatürk Havalimanı taşınmasıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 30 ve 31 Aralık'ta yapılması planlanan büyük taşınmanın ertelenmesi ile ilgili; taşınma sürecinin titizlikle ve eksiksiz olarak tamamlanmasının planlandığı belirtti.

Ordu Çamaş Kent Meydanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ordu Çamaş'ta inşa edilecek olan ikinci kent meydanı projesi için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Yeni Havalimanı taşımacılık ihalesinin bedeli 702 milyona çıktı!

İstanbul Yeni Havalimanı projesinin taşımacılık ihalesini 4 Eylül’de Altur Havaş Free Turizm konsorsiyumu KDV dahil 475 milyon 488 bin lira bedelle kazanmıştı.Ancak ihale iptal edildi. Yeni ihale 27 Eylül'de yapılacak ve ihaleyi kazanacak firmanın en az 702 milyon TL teklif vermesi gerekiyor...

Yeni havalimanında taşınma eğitimleri başladı!

Dünyanın en büyük havalimanı taşınması için eğitim süreci başladı. 

Ordu Akkuş'ta 21 binanın dış cephesi giydirilecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısında bazı gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda Akkuş'taki 21 binanın dış cephesinin giydirilmesi kararı da alındı.

Ordu Akkuş'ta cephe iyileştirme çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Akkuş ilçesinde hayata geçireceği kent meydanı ve cephe iyileştirme projesinde çalışmalar başladı

Ordu Akkuş'ta kamu yatırımları arttı!

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Demirci mesajında 2016 yılının Akkuş için verimli, Türkiye için ise demokrasi sınavının kazanıldığı bir yıl olduğunu vurguladı.

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Ordu havalimanı taş ocağı arazisi son durum Haberi

Ordu havalimanı taş ocağı arazisi son durum


Ordu’nun çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağı arazisini katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor. Depolama alanında çöpün değil, Ünye Çimento’da işlenerek ortaya çıkan son ürünün toplanacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tesisin çevreye hiçbir zararı olmayacağını söyledi.

“TESİSİN ÇEVREYE HİÇBİR ZARARI OLMAYACAK”

Ordu-Giresun Havalimanı için kullanılan taş ocağının yüklenici firmadan 20 yıllığına kiralandığını belirten Başkan Enver Yılmaz; “Kiralanan alana da sözleşmede olduğu gibi katı atık depolama tesisleri kurulacak. Şu anda Ordu şehir merkezinde yaptığımız bu depolama alanını, Altınordu ilçesiyle sınırlı tutmayıp Mesudiye'den itibaren 19 ilçenin katı atık depolama alanı yapacağız. Çevreye zarar vermeyen bir tesis olacak” dedi.

“DEPOLANACAK OLAN ÇÖP DEĞİL, İŞLENEN ÜRÜNÜN SON HALİ”

Kurulacak olan katı atık depolama tesisinin çevrede görsel kirlilik...