04 / 05 / 2024

Yeni havalimanında taşınma eğitimleri başladı!

Yeni havalimanında taşınma eğitimleri başladı!

Dünyanın en büyük havalimanı taşınması için eğitim süreci başladı. 



İstanbul Yeni Havalimanı'nda operasyonel hazırlık ve havalimanı transferi (ORAT) alıştırma eğitimleri başladı. Eğitimlerin kapsamında ilk olarak  HAVAŞ ve Çelebi Yer Hizmetleri kuruluşlarının eğitimcileri ile yöneticileri, daha sonra ise TGS Yer Hizmetleri personeli eğitime alındı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, dünya tarihinde yapılacak en büyük havalimanı taşınması için izlenen ORAT sürecinde paydaşlarla birlikte havalimanı açılışı hedefleniyor. 

Gerçekleştirilecek olan bu eğitimlerinin ilk etabında HAVAŞ ve Çelebi Yer Hizmetleri kuruluşlarının eğitimcileri ile yöneticileri, daha sonra ise TGS Yer Hizmetleri şirketi personeli eğitim sürecine alındı.

Eğitimler haziran ayına kadar devam edecek
İGA Havalimanı İşletmesi bünyesinde görev yapan 12 uzman tarafından verilen sınıf eğitimleri haziran ayına kadar devam sürecek. Atatürk Havalimanı’nda yapılan eğitimler, şu an orada çalışan, fakat 29 Ekim itibarıyla İstanbul Yeni Havalimanı’nda görev yapmaya başlayacak personelleri kapsıyor.

Yeni havalimanı ile dev tasarruf
İstanbul Yeni Havalimanı'nda, yılda 19 bin hanenin tükettiği elektrik ve 5 bin 500 hanenin tüketimine denk su tasarrufun yapılacağı belirtiliyor. Bu sayede İstanbul Yeni Havalimanı yılda 33.2 milyon lira tasarruf ettirecek. Terminal; yağmur suyu, geri dönüştürülmüş su ve gri suyu kendi ihtiyaçları için kullanacak şekilde dizayn edilmiş durumda. 
 


Geri Dön