28 / 04 / 2024

THY’nin 3. Havalimanı’na taşınma planı netlik kazandı!

THY’nin 3. Havalimanı’na taşınma planı netlik kazandı!

THY, 600 tır ile İstanbul Yeni Havalimanı’na taşınacak. Atatürk Havalimanı’nın yeni havalimanına taşınma operasyonu, ORAT toplantılarında genel hatlarıyla netleşmiş durumda. 



Türk Hava Yolları’nın yeni havalimanına taşınma planları netleşti. Buna göre 18 saat içerisinde ekipmanlar, 600 tır ile karadan taşınacak. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, son 24 saatlik dilimde uçuşlar yüzde 50 oranında düşürülecek, taşınma sonrasında ise seferler yüzde 10 kapasiteden başlatılarak kademeli olarak arttırılacak. Yolcusu bulunmayan 120 uçak da yeni adresine gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalanacak.  

İstanbul’da inşaatı süren İstanbul Yeni Havalimanı’nda ilk fazın yüzde 80’i tamamlanırken, merak edilen en önemli sorulardan biri olan Türk Hava Yolları’nın Yeni Havalimanı’na nasıl taşınacağı konusu da netlik kazanmış oldu. 

THY’nin taşınma işlemlerine ilişkin detayları paylaşan Bilal Ekşi, taşınma öncesinde ve sonrasında karadan ve havadan gerçekleştirilecek operasyonların detaylarını sıraladı.

Ekşi, “Yolcunun terminale alışması ve ani bir yoğunluk olup da herhangi bir yolcu mağduriyeti oluşmaması için birinci gün seferleri tedrici olarak yapıyoruz. Yani ilk iki saat yüzde 10 sefer yapacağız. Sonra bunu yüzde 30’a çıkartıyoruz. Günün sonunda yüzde 50’ye çıkartıyoruz. İkinci gün ise yüzde 75’e çıkartıyoruz. Üçüncü günde de tarifemizin yüzde 100’ünü yapacak durumda oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ise Atatürk Havalimanı'nın nasıl taşınacağı açıklanmış, 30 Ekim gece 03.00 itibariyle taşınma işlemlerine başlanarak 31 Ekim gece saat 23.55'te taşınma süreci tamamlanacağı ifade edilmişti.


Geri Dön