27 / 04 / 2024

Ordu'da okul yolundaki yıkılma tehlikesi olan ahşap köprü yenilenecek!

Ordu'da okul yolundaki yıkılma tehlikesi olan ahşap köprü yenilenecek!

Yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi olduğu tespit edilen ahşap köprünün yerine daha güvenli yeni köprü yapılması için çalışma başlatılacak...



Ordu'da, öğrencilerin de kullandığı yıkılma tehlikesi olduğu belirlenen ahşap köprünün yenisinin yapılması için çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Çaybaşı Taşkesiği ve Ünye Pelitliyatak mahallelerini birbirine bağlayan, dere üzerinde olan tahta köprünün tehlike arz ettiği sebebiyle civarda yaşayan vatandaşlar, yeni köprü için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'den yardım istedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Güler'in talimatı üzerine, yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesiiyle karşı karşıya olan ahşap köprünün yerine daha güvenli yeni köprü yapılacak.

Öğrencilerin okula giderken kullandığı köprünün olduğu bölgede, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman incelemeler yaptı. 

Dere üzerinden güvenli geçiş için tüm hazırlıkların yapıldığını, çalışmaların bir hafta içerisinde tamamlanacağına dikkat çeken Şişman, "Sayın başkanımızın talimatlarıyla çalışmaları başlatıyoruz. Dere üzerinde geçiş sağlayacağımız büyük bakslarla birlikte hem yaya hem de araç geçişini tek hamlede çözüme kavuşturacağız." dedi.

Taşkesiği Mahallesi Muhtarı Duran Karayiğit ise mahalle sakinleri adına emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Bu köprü yılların sorunuydu. Çocuklarımız okula giderken bizim elimiz yüreğimizdeydi. Yağmurda, karda bu derme çatma olarak yaptığımız köprünün üzerinden geçmek zorunda kalıyorlardı. Başkanımıza sorunu ilettiğimizde hemen çözülmesi talimatını vermişti. Sağolsunlar, bir hafta içerisinde çözüme kavuşacağını müjdelediler."

Diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, konuyla ilgili sosyal medya hesabında, köprünün fotoğrafına da paylaştığı gönderide şunları söyledi:

"Çaybaşı Taşkesiği Mahallesi'nde öğrencilerin ve vatandaşların kullandığı, fotoğrafta gördüğünüz ahşap köprü tehlike saçıyordu. Mahalle sakinlerinin talebi üzerine hemen çalışmaları başlattık. Dere üzerinde büyük bakslarla geçişi sağlayıp güvenli bir ulaşım sağlayacağız. Mazeret yok, çözüm var."

Silivri'ye bin kişilik stat müjdesi! 


Geri Dön