23 / 06 / 2024

İstanbul’da her an yıkılma riski taşıyan kaç bina var?

İstanbul’da her an yıkılma riski taşıyan kaç bina var?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, İstanbul Küçükçekmece’de kendiliğinden yıkılan üç katlı binanın ardından ''İstanbul’da her an yıkılma riski taşıyan kaç bina var?'' sorusunu yöneltti.



DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, İstanbul Küçükçekmece’de kendiliğinden yıkılan ve bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği sekiz vatandaşımızın yaralandığı üç katlı binayı Meclis gündemine taşıdı. Yazılı soru önergesi veren Avşar, “Bu şekilde kendiliğinden yıkılabilecek durumda olan kaç bina var? Bir tedbir aldınız mı? Belediyelerle iş birliğiniz var mı?” sorularını yöneltti.

İstanbul’da her an yıkılma riski taşıyan kaç bina var?

ÜLKEMİZ 10-15 YILDA BİR BÜYÜK DEPREMLE KARŞI KARŞIYA KALMAKTA 

Avşar, “Deprem kuşağında bulunan ülkemiz Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere 3 adet fay hattı üzerinde konumlanmaktadır. Bu durum ülkemizi neredeyse her 10-15 yılda bir büyük bir depremle karşı karşıya bırakmaktadır.” ifadelerini kullandı.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini hatırlatan Avşar; “En son 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ile 11 ilimiz çok ciddi bir şeklide etkilenmiş ve resmi kayıtlara göre 53 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetmişti.” dedi.

İSTANBUL'DA 600 BİN ÇOK RİSKLİ KONUT VAR!

 “Tüm deprem bilimcilerin hemfikir olduğu ve yakın bir zamanda beklenilen bir İstanbul depremi gerçeği var” diyen Avşar, İstanbul depremine dikkat çekerek, Bakanlığın verilerine göre İstanbul’da 600 bin çok riskli konutun olduğu ve bir an önce bunların yenilenmesi gerektiğini kaydetti.

Avşar; “Bu kapsamda Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Projesi açıklanmıştı. Bu proje ile belirlenen rezerv alanlarda 400 bin konut yapılacağı, yarısı bizden kampanyasıyla 350 bin konutun dönüşüleceği ve 100 bin sosyal konutun inşa edileceği açıklanmıştı.” dedi.

İstanbul’da her an yıkılma riski taşıyan kaç bina var?

İSTANBUL'DA HER AN YIKILMA RİSKİ YAŞAYAN KAÇ BİNA VAR? 

Küçükçekmece’de 3 katlı bir bina kendiliğinden yıkıldığını dile getiren Avşar, “Olayda 1 vatandaşımız hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı. Hemen olayın ardından bilim insanlarımız, İstanbul'da 2 bin-3 bin dolayında binanın böyle olduğunu (kendiliğinden yıkılabilecek durumda olduğunu) tahmin ettiklerini ve bunların saatli bomba gibi ne zaman patlayacağı belli olmayan fakat zamanı gelince de böyle facialara sebep olan bir durumla karşılaştırdığını belirtiyorlar” ifadelerine ver verdi.

Prof. Dr. Ali Koçak uyardı: İstanbul'da 50 bin bina acil yıkılmalı!

İstanbul'da 1.556 yapı kendi yükünü bile taşıyamayacak durumda! Olası depremde 200 bin bina çok riskli! 

Geri Dön